Muradiye'nin Tekstil Umutları: Kaymakam Aydoğan Kadın İstihdamını İnceledi

Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan DAKA'nın desteği ile kurulan ve 200 kadına iş kapısı olan tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu.

VAN 7.07.2024 21:40:00 0
Muradiye
Tarih: 07.07.2024 21:41

Yerel kalkınmanın yeni adresi olan tekstil fabrikasını ziyaret eden Muradiye Kaymakamı Melih Aydoğan 200 kadına iş kapısı olan işletmede incelemelerde bulundu, çalışanlarla sohbet etti.

KAYMAKAM'DAN ÖZEL ZİYARET

Van'ın Muradiye İlçesi Kaymakamı Melih Aydoğan, devlete ait desteklerle hayata geçirilen tekstil fabrikasına özel bir ziyaret gerçekleştirdi. Alanında önemli bir yatırım olan bu tesis, ilçedeki iş olanaklarını artırmakta ve özellikle kadın istihdamına katkı sağlamaktadır.

200 KADINA İŞ KAPISI

Muradiye'de bulunan tekstil fabrikası, bölge halkı için önemli bir istihdam kaynağı haline gelmiş durumda. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen fabrika, 2 bin 200 metrekarelik bir alanda geçtiğimiz yıl faaliyete başladı ve 200 kadına iş imkanı sundu.

ADEM' LERDE YETİŞEN KURSİYERLERE İŞ İMKANI

Fabrikada çalışan birçok kadın, Aile Destek Merkezinde (ADEM) düzenlenen kurslarda edindikleri dikiş teknikleriyle mesleki bir yeterlilik kazanmış durumda. Bu kadınlar, fabrikada üretilen tekstil ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanına ve hatta yurt dışına gönderiyor. 

Kaymakam Aydoğan'ın ziyaretinde fabrika çalışanlarıyla sohbet etmesi ve işverenlerle görüşerek değerlendirme yapması, hem devletin hem de yerel yönetimlerin bu tür projelere olan yakınlığını ve desteklerini gösteriyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi