Van'da vaka sayısında artış sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Önceki haftalarda 100 bin kişide sadece 2- 4 arasında kişide vaka görülen Van'da, son açıklanan verilere göre 100 bin kişide 30'un üstünde

SAĞLIK 8.02.2022 10:32:54 0
Van'da vaka sayısında artış sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu hafta Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise yine ülke genelinde en az vakanın görüldüğü il oldu. Açıklanan son verileri göre Van'da vaka sayısında artışın devam ettiği gözlemlendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, 22-28 Ocak arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilin Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa olduğuna dikkat çekerken, Van ise, Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında ilk sırada yer alarak 60,90 oranıyla ilk sırada yer aldı.

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ilk sıraya yükselen Van, 22-28 Ocak arasında 60,90 oranıyla yine ilk sırada yer almayı başardı. Son açıklanan verilere göre Van'da geçen haftaya oranla %100'ün üzerinde bir artışın olduğu görüldü.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakanın görüldüğü il olarak 60,90 oranıyla ilk sırada yer aldı.

Van, 22-28 Ocak tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında ilk sırada yer alırken, Adıyaman ikinci, Antalya ise üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "22-28 Ocak arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt, Manisa"  ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il, Elazığ, Uşak, Iğdır, Tokat, Kırklareli, Rize, Kırıkkale, Isparta, Bayburt ve Manisa olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Elazığ, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vaka ile bir kez daha ilk sırada yer aldı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta yine Van gelirken, Van'ı sırasıyla Adıyaman, Antalya, Şanlıurfa, Şırnak, Mardin, Hakkari, Muş, Ağrı, Bitlis, Batman, Diyarbakır ve Siirt takip etti.

Van, 60,90 oranıyla 22 - 28 Ocak arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde yine ilk sırada yer alarak, en az vakaya sahip il olma başarısı gösterdi.

Açıklanan verilere göre bu hafta yine Van'da vaka sayılarında ciddi artış olduğu görüldü.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz