Van, en az vakayla ilk sırada...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaştı. Eskişehir, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Sinop ve Kırşehir en fazla vakanın görüldüğü iller olurken, Van ise bu hafta ülke genelinde en az

SAĞLIK 5.04.2022 10:34:57 0
Van, en az vakayla ilk sırada...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre haftalık vaka sayısı verilerini açıkladı. Bakan Koca, 19-25 Mart arasında vaka yoğunluğunun bir önceki haftaya göre en çok artan illerin, Eskişehir, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Sinop ve Kırşehir olduğuna dikkat çekerken, Van ise, bu hafta 7,71 oranıyla Türkiye genelinde en az vakanın görüldüğü iller arasında ilk sırada yer aldı. 

Son haftalarda 100 bin kişi içinde bir haftalık toplam yeni vaka sayılarında ikinci sırada yer alan Van, 19-25 Mart arasında 7,71 oranıyla ilk sırada yer aldı.

Haftalık olarak vaka sayıları Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenirken, Van son açıklanan rakamlara göre en az vakanın görüldüğü il olarak 7,71 oranıyla ilk sırada yer aldı.

Van, 19-25 Mart tarihleri arasında 100 bin kişi içinde bir haftalık vaka sayısında ilk sırada yer alırken, Şırnak ikinci, Şanlıurfa ise üçüncü sırada yer aldı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada, "19-25 Mart arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan iller, Eskişehir, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik, Edirne, Sinop ve Kırşehir olarak açıklandı. Bakanlık tarafından açıklanan verilere göre bu hafta Eskişehir, en çok vakanın görüldüğü il olarak zirveye çıkarken, Van ise Türkiye genelinde 81 il içerisinde en az vakayla ilk sırada yer almaya başardı.

Vakanın en az görüldüğü illerin başında bu hafta Van gelirken, Van'ı sırasıyla Şırnak, Şanlıurfa, Hakkâri, Muş, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis ve Siirt takip etti.

Van, 7,71 oranıyla 19 - 25 Mart arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısında Türkiye genelinde ilk sırada yer alarak, en az vakaya sahip il oldu.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz