Son anket sonuçları açıklandı! İste siyasilerin aldıkları oy oranları

Metropoll araştırma şirketi, "Siyasilerin Beğeni Düzeyi" başlıklı anket çalışmasını kamuoyu ile paylaştı. Araştırma sonucuna göre en çok beğenilen isim Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise y?

SANAT 18.01.2020 23:08:03 0
Son anket sonuçları açıklandı! İste siyasilerin aldıkları oy oranları
Tarih: 01.01.0001 00:00

Metropoll Araştırma, Twitter hesabından Aralık ayı araştırmasında yer alan "Siyasilerin Beğeni Düzeyi" başlıklı veriyi açıkladı. Paylaşılan veriye göre Aralık ayı itibariyle Türkiye'de en çok beğenilen siyasi isim yüzde 50,2 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan'ı yüzde 48,6 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 38,8 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş takip ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüzde 34,3 ile 4. sırada yer alırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 33,7 ile listede 5. sırada yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nu yüzde 31,4 ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer takip etti. Verilere göre Meral Akşener, Soyer'in ardından gelirken, onu Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile Ali Babacan izliyor.

Metropoll Araştırma'nın Kasım araştırmasında Türkiye'de en çok beğenilen siyasi isim yüzde 44,3 ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Erdoğan'ı yüzde 36,1 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 28 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş takip etmişti.