Say, “2 gün boyunca 500 sporcumuz 13 dalda yarışacak” 

10.‘Van Denizi Su Sporları Festivali’ renkli görüntülerle başladı.

VANGÖLÜ TV 27.08.2022 15:44:00 0
Say, “2 gün boyunca 500 sporcumuz 13 dalda yarışacak” 
Tarih: 27.08.2022 15:44

VANGÖLÜ TV ÖZEL 

Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde Edremit Belediyesi, Van Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle 10.‘Van Denizi Su Sporları Festivali’ başladı. Yoğun katılımın olduğu festival 2 gün sürecek. Özellikle flyboard gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğin ilk gününde çok sayıda sporcu gösteri yaptı. Rafting, kürek, kano yarışları, flyboard gösterisi ile plaj voleybolu ve hentbolu gibi birçok sportif faaliyetlerde yapıldı. 

SAY, “3 BUÇUK YILDA BİRÇOK ALANA YATIRIM YAPTIK” 
Festivale katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan,  Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, şu ifadeler yer verdi: 

Bugün 10.‘Van Denizi Su Sporları Festivali’ni tekrar hayata geçirdik. Uzun bir süredir ara vermiştik Van Gölü sahilindeki Edremit-Gebze Su Sporları Festivali düzenleyememiştik. Artık bunu tekrar hayata geçirmenin zamanı geldi.2 gün boyunca 500 sporcumuz 13 dalda yarışacak. 

Çok güzel anılar ve görüntüler oluşacak. Kanodan küreğe raftingden  flyboarda ve yine ile plaj voleybolundan hentboluna kadar birçok alanda sporcularımız yarışacak. Spor, kültürdür, kardeşliktir, centilmenliktir ve bir araya gelmektir.  Bizde artık Van’ın ve Edremit’in sporla, kültürle, sanatla ve eğitimin yeni dalları ile anılmasını istedik. Yaklaşık 3 buçuk yıllık süreçte kültürden sanata edebiyattan spora birçok alana yatırım yaptık. Bugün de bunların bir parçasının inşallah hep birlikte yaşayacağız.

ARVAS, “TERÖRÜN İZLERİ BİTİNCE BÜTÜN GÜZELLİKLER ORTAYA ÇIKTI”
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Allah’a hamdolsun artık huzur, kardeşlik, spor, turizm, tarım, ziraat ve sanayi kenti olarak terörün izleri bitince bütün güzellikler ortaya çıktı. Gençlerimizin, ailelerimiz ve özellikle Van’ındışından gelenler bu güzellikler ile birlikte çok iyi bir hava yakalamış olur.

Bunun en büyük paydaşları belediyeleridir. Belediye başkanlarımız Van’ın menfaatlerine olan insan odaklı, israftan uzak projelere imza atınca bizde çok mutlu oluyoruz ve destekliyoruz.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV