Takva’dan esnafa fahiş fiyat uyarısı

Takva’dan esnafa fahiş fiyat uyarısı

VAN 20.04.2024 11:37:00 0
Takva’dan esnafa fahiş fiyat uyarısı
Tarih: 20.04.2024 11:39

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, kentte bulunan yabancı ülke vatandaşlarına karşı geleneksel misafirperverlikten ödün verilmemesi gerektiğini söyleyerek, esnafa fahiş fiyat uyarısında bulundu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, özellikle konaklama, tekstil ve yeme-içme sektörü başta olmak üzere tüm işletmelerin, uygun fiyat tarifelerini görünür kılmalarının önem arz ettiğini belirterek, kente gelen turistleri Van’a yakışır bir şekilde ağırlanmasını talep etti.

Van’ın son yıllarda turizm pazarından büyük emek ve yatırımlarla fark yaratan düzeye ulaştığını belirten Başkan Takva, bu emeğin korunmasını ve pazardaki rekabetçi üstünlüğün büyütülmesini istedi.

“PAZARDAKİ REKABETÇİ ÜSTÜNLÜĞÜMÜZÜ BÜYÜTÜN”

Başkan Takva, tacir ve esnaflara yaptığı çağrıda, “Lütfen ilimizde bulunan yabancı ülke vatandaşlarına karşı geleneksel misafirperverliğinizden ödün vermeyiniz. Lütfen fahiş fiyat uygulaması yapmayınız.  Özellikle konaklama, tekstil ve yeme-içme sektörü başta olmak üzere tüm işletmelerin, uygun fiyat tarifelerini görünür kılmaları önem arz etmektedir. Lütfen, ama lütfen rekabetçi şehirlerin bu ve benzeri alanlarda fırsatçı yaklaşımlarını haklı çıkaracak zemini oluşturmayınız. Unutmayınız ki İlimiz Turizm pazarı, son yıllarda büyük emek ve yatırımlarla fark yaratan düzeye ulaşmıştır. Emeğinizi koruyun, pazardaki rekabetçi üstünlüğümüzü büyütün!” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ