Uslu: Ziyaretçi istatistikleri her gün artıyor

Van Müzesi Müdürü Erol Uslu, Van Müzesi’nin sorumluluk alanında bulunan tarihi yerlere yönelik ziyaretlerde giderek artış yaşandığını belirterek, “Ziyaretçi istatistikleri her gün artıyor, özellikle Akdamar Anıt Müzesi’nde” ded

TARİH 16.07.2021 09:41:10 0
Uslu: Ziyaretçi istatistikleri her gün artıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da, 2011 yılında yaşanan depremde yıkılan tarihi müze binasının yerine Van Kalesi yanında 2012 yılında yeni bir müze binasının temeli atıldı.

Yapımı uzun yıllar süren Van Müzesi’nin açılışından kısa bir süre sonra pandemi ortaya çıkınca hem tanıtımı gereği gibi yapılamadı hem de planlanan etkinlikler gerçekleştirilemedi.

Son teknikler kullanılarak teşhir salonları ve diğer bölümleriyle modern bir görüntüye kavuşturulan müzede yer alan eserlerle dünyanın en büyük Urartu Müzesi olarak kabul edilen müzeye yönelik ilgi, pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte arttı.

ZİYARETLERDE ARTIŞ

Müze Müdürü Erol Uslu, hem müzeye hem de müzeye bağlı tarihi alanlarda ziyaretlerde artış olduğunu söyledi.

Akdamar’a yönelik ziyaretçi ilgisine dikkat çeken Uslu, “Ziyaretçi istatistikleri her gün artıyor, özellikle Akdamar Anıt Müzesinde…” dedi.

RESİM YARIŞMASI

Müzeye ziyaretçi ilgisi artarken aynı zamanda pandemi nedeniyle şimdiye kadar ara verilen etkinliklere de önümüzdeki dönemde ağırlık verilecek.

Müze Müdürü Uslu, şu anda resim yarışması hazırlıklarının olduğunu belirterek, “Şu anda Tuvallerle Urartu Resim Yarışması için çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmalar henüz tamamlanmadı. Ama yakın bir tarihte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

MÜZE KART UYGULAMASI

Bu arada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzelere bir yıl boyunca sınırsız erişim sağlayan Müze Kart 2021 yılı uygulaması açıklandı. Müze Kart fiyatı 60 TL olarak belirlendi. İndirimli fiyat ise, 30 TL.

Müzeleri 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile engelliler, askerler, öğretmenler, üniversitelerin sanat tarihi ve arkeoloji bölümlerinde okuyan öğrenciler, yerli ve yabancı basın kimlik kartı sahipleri ücretsiz ziyaret edebilecek. 

Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi