Vali Balcı: Hayvancılığa büyük destek vereceğiz

Van Valisi Dr. Ozan Balcı Tarım Orman İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek personelle tanışıp brifing aldı. Vali Balcı, Van’ın tarım ve hayvancılığın üssü gibi olduğunu belirterek, küçükbaş hayvancılığa büyük destek verecekle

TARIM VE HAYVANCILIK 2.06.2022 11:09:51 0
Vali Balcı: Hayvancılığa büyük destek vereceğiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş ve müdür yardımcıları tarafından karşılanan Vali Dr. Ozan Balcı, personelle tanıştıktan sonra Müdür Görentaş’tan sunum eşliğinde bilgi aldı.

Vali Dr. Ozan Balcı, brifing sonrası yaptığı açıklamada, tarım ve hayvancılık bakımından Van’ın çok güçlü bir potansiyelinin olduğunu söyledi.

Her alanda tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yoğun bir çaba göstereceklerini dile getiren Vali Dr. Ozan Balcı, bunu birlik ve beraberlik içinde yılmadan çalışarak yapacaklarını ifade etti.

“TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ”

Çiftçilerin çok güçlü bir şekilde destekleneceğini vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “Tarıma ve tarımcılara çok kıymet veririm. Van tarım ve hayvancılığın üssü gibi. Van’da küçükbaş hayvancılığa büyük destek vereceğiz. Yaylalarımızı koyunlarla dolduracağız. Arıcılığı destekleyerek geliştirip bal üretimini en üst seviyelere çıkaracağız. Uygun olan her alana meyve fidanları dikerek bahçeler kuracağız. Jeotermal tarıma tam destek vereceğiz. Kadın kooperatifleri kuracağız. Kadınlarımızı üretime yönlendireceğiz. Arpa, buğday, yem bitkisi, ceviz, çilek, bakliyat üreticilerine destek vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili uygulanabilir bütün projelere sonsuz destek vereceğiz. Size hayallerinizi gerçekleştirmeniz için her türlü desteği vereceğim. Sizlere güveniyorum” dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü ziyaretinde Vali Dr. Ozan Balcı’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu da eşlik etti.

Vali Balcı: Hayvancılığa büyük destek vereceğiz