Tarım Saati 31. Bölüm: 10. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivalinde Lider Çocuk Tarım Kampı

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan ve Moderatörlüğünü Veteriner Hekim Zühal Akgül‘ün yaptığı “Tarım Saati’’ Programının bu haftaki gündemi 10. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivalinde Lider Çocuk Tarım Kampı oldu

TARIM VE HAYVANCILIK 21.06.2022 18:17:00 0
Tarım Saati 31. Bölüm: 10. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivalinde Lider Çocuk Tarım Kampı
Tarih: 21.06.2022 18:25

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan ve Moderatörlüğünü Veteriner Hekim Zühal Akgül ‘ün yaptığı “Tarım Saati’’ Programının bu haftaki gündemi 10. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivalinde Lider Çocuk Tarım Kampı oldu.

İnci kefali sadece Türkiye’nin bir değeri değil, dünyanın bir değeri olduğunu söyleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Dr. Ozan Balcı “İnci kefali sadece Erciş’in, Van’ın, Türkiye’nin değil, dünyanın bir değeridir. İnci kefalini koruyoruz ve korumaya da devam edeceğiz. Bu anlamda tedbirlerimizi daha çok artıracağız. İnci kefali insanları bir araya getiren bir değerdir. İnci kefali çevreyi koruma bilinci açısından çok önemlidir.  Devletin tüm imkânlarını çevrenin korunmasına, inci kefalinin korunmasına, ekonomik değerinin daha çok attırılıp, vatandaşımızın istifadesine sunmaya da büyük katkı sağlayacağız” dedi

Erçiş Kaymakamı ve Belediye başkanvekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu ise festivali tekrar düzenlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Bugün festivalin startını vermiş bulunmaktayız. Erciş’imiz bu coşkuyu bu yıl 10’uncu kez yaşıyor.

Bizim bu festivaldeki amacımız endemik bir tür olan İnci Kefali’nin binlerce kilometre yol kat eden göçütür. Neslini devam ettirmek için her yıl sürüler halinde tatlı su kaynaklarına göç eden ve suyun tersine yüzerek İnci Kefali’nin ilçemizin ve şehrimizin önemli katkılar sağlayacaktır. Diyerek konuştu.

Balığın Türkiye’nin incisi olduğunu dile getiren Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay da, “İnci kefali bölgeye ekonomik olarak katkı sağlıyor. Biz Ankara olarak bunun bilincindeyiz. Balığın korunması için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Koruma çalışmalarından çok halkın bu balığı benimsemesi ve bunu bir festivale dönüştürmüş olması çok önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından festival, koro ekibinin seslendirdiği yöresel türküler ve çocukların gösterileriyle devam etti.

Programa;
Festivale Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, VEDAŞ Van İl Müdürü Abdulmelik Özsoy, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Vangölü TV