Tatar: Benim tek antrenörüm Ali Şahin’dir!

Vanlı Tekvandocu Nur Tatar, son dönemlerde hakkında çıkan hoca iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SPOR 15.05.2024 10:54:00 0
Tatar: Benim tek antrenörüm Ali Şahin’dir!
Tarih: 15.05.2024 11:18 Güncelleme: 15.05.2024 11:27

Dünya Tekvando Şampiyonluğu ünvanını elinde bulunduran Vanlı Tekvandocu Nur Tatar, son dönemlerde hakkında çıkan hoca iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vanlı Tekvandocu Tatar, tek antrenörünün Ali Şahin olduğunu belirterek, Cüneyt Gülçek’in asla antrenörü olmadığını söyledi.
Tekvandoculuğa Olimpiyat Spor Merkezinde başladığını ve buradaki ilişkisini 2008 yılında bitirdiğini belirtene Vanlı Tekvandocu Nur Tatar, tek antrenörünün Ali Şahin olduğunu vurguladı.
Konuyla alakalı sosyal medya hesabından yaptığı  açıklamada, “Nur Tatar, sayısız defa Avrupa şampiyonluğu, bir dünya şampiyonluğu ve olimpiyat ikinciliği elde ederek ülkemize önemli başarılar getirmiştir. Türk bayrağının göklerde dalgalanmasına vesile olmuştur. Bu başarıma en büyük katkıyı sağlayan Türkiye tekvando federasyonu teknik direktör Ali Şahin’dir. Nur Tatar, babasına ait Olimpiyat Spor Merkezinden 2008 yılında ayrıldı. Nur Tatar’ın Van’daki taekwondo sporu ile bağlantısı 16 yıldır kopmuş ve Nur Tatar’ı, Avrupa, dünya ve olimpiyat ikinciliğine hazırlayan büyük emekler veren Türkiye tekvando federasyonu başkanı Prof. Doktor Metin Şahin ve ayrıca kardeşi teknik direktör Ali Şahin’dir. Nur Tatar’ın yetişmesinde Cüneyt Gülçek’in hiçbir katkısı olmamıştır. ‘Nur Tatar’ı ben yetiştirdim’ gibi sahiplenmesi sporcu anlayışına, antrenörlük anlayışına etik değil, doğru değil. Burada spor camiasını kamuoyunu yanıltmak ahlaki değil. Van’da Cüneyt Gülçek gibi antrenörlerin Nur Tatar üzerinden nemalanma, çıkar elde etme düşüncesi ile ‘ben yetiştirdim’ söylemleri Milli Sporcumuz Nur Tatar tarafından yalanlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.