TFF VANSPOR ESKİ BAŞKANININ İSMİNİ ÇİZDİ!

TFF VANSPOR ESKİ BAŞKANININ İSMİNİ ÇİZDİ!

SPOR 19.08.2024 21:14:00 0
TFF VANSPOR ESKİ BAŞKANININ İSMİNİ ÇİZDİ!
Tarih: 19.08.2024 21:45

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Vanspor eski başkanı Ferhat Kıyak’ın ismini çizerek liste dışı bıraktı. 

TFF Olağan Genel Kurlu seçimi sonrası Türkiye Futbol Federasyonu İbrahim  Ethem Hacıosmanoğlu tarafından TFF Tahkim Kurulu Yedek Listesinde yer verilen Vanspor eski başkanı Ferhat Kıyak gerekçesi açıklanmadan listeden çıkarıldı. Ferhat Kıyak’ın “sahte diploma” iddiasıyla yedek listeden isminin çıkarıldığı ileri sürülüyor. Ferhat Kıyak’ın Tahkim Kurulu gibi çok önemli kuruldan söz konusu iddia nedeniyle isminin çizilmesi spor kamuoyunda gündem yarattı.

TFF Olağan Genel Kurulu sonrası Ferhat Kıyak, sosyal medyada İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu yönetimde görev aldığını açıklamıştı. Kişisel sosyal medya hesabında 26 Temmuz 2024 günü paylaşma yapan Ferhat Kıyak, imla kuralları, noktası virgülüyle şu ifadelere yer vermişti; 

"Futbolda beyaz sayfa olarak çıktığımız yolda Şahsımın da Görev Aldığı,TFF Tahkim Kurulu Üyeliği, Ayrıca Doğu ve Günaydoğu kulüpleri TFF Temsilciliklerinden sorumlu başkan danışmanlığı, görevlerim hasebiyle; Bu Göreve layık gören başta kıymetli abim TFF Başkanımız Sayın; İbrahim HACIOSMANOĞLU’na Ve Tüm Görev Alan Yönetim Ekibine Teşekkür ederim. Gerek Ülkemizi, Gerek ilimizi büyük bir onurla, Gururla Temsil edecek olmanın heyecanını yaşatan rabbime de şükür ediyor, Yeni Sürecin Ülkemiz Futbolu Açısından da Hayırlar Getirmesini diliyorum.”

Özgeçmişinde Makedonya “Uluslararası Vizyon Üniversitesi'nin hukuk bölümünden mezun oldu” bilgisine yer veren Ferhat Kıyak ismine TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu TFF Tahkim Kurul Yedek Listesinde 5. sırada yer vermişti. Ancak Ferhat Kıyak’ın ismi geçen hafta TFF internet sitesinden sesiz sedasız çıkarılarak yedek üye sayısı 4’de düşürüldü. Kıyak isminin açıklama yapılmadan çizilmesi soru işaretlerine neden oldu. Çevresine “ Ben TFF başkanının başkanın danışmanıyım, Van’dan bazıları nankördür, benim kıymetimi bilmedi” dediği, Vanspor Başkanı Erol Temel’den Vanspor genel kurulu öncesi 7 milyon lira aldığı ileri sürülen, TFF Tahkim Kurulu yedek listeden ismi çıkarılan Ferhat Kıyak’ın hukuk mezuniyet belgesinin “sahte” olduğunun tespit edilmesi üzerine TFF Tahkim Kurlu Yedek Listesinden çıkarıldığı iddia ediliyor. Söz konusu iddianın gerçek olmasının TFF’yi zora sokacağı belirtiliyor. Kamuoyu TFF’den iddia ile ilgili aydınlatıcı açıklama yapmasını bekliyor. 

Ferhat Kıyak’ın “sahte diploma” nedeniyle yedek listeden çıkarıldığı iddiaları TFF ve futbol camiasında skandal olarak değerlendiriliyor.  

İddia üzerine görüşünü aldığımız Ferhat Kıyak konuyla ilgili şunları söyledi;

İddiaları yalanlayan Ferhat Kıyak, " Böyle bir şey yoktur iftira ve dedikodudan ibarettir.  Doğu ve Güneydoğu takımlarından sorumlu TFF başkan danışmanıyım. Maaşım, makam aracım var. Görevimin başındayım.  Birilerine faydalı olmaya çalışıyorum. Bu şehirde fitne fesat edenler benim yakamdan düşsün artık "diye konuştu. Federasyon başkanımız ve bütün yönetimle Şuan Diyarbakır’dayım burada herkes şehrine sahip çıkıyor birlik beraberlik var, bizlerde sizlerde hepimiz şehrimize sahip çıkalım ben Vanspora 17 milyon hibe ettim diye konuştu..

Vanspor Başkanı Erol Temel iddialarla ilgili şunları kaydetti: 

Vanspor Başkanı Erol Temel de Ferhat Kıyak'ın TFF Tahkim Kurulu Yedek lisitesinden "sahte" diploma nedeniyle çıkarılması iddiasıyla ilgili yorum yapmak istemediğini belirterek,"  Ancak Feyat Beye kongre öncesi para ödedik. Bize ödenecek çekler olduğunu söyledi. Bu nedenle bizden 6.5 milyon TL aldı. Fakat  bahse konu olan  çekler bu güne kadar bize iade edilmemiştir"  dedi.