Türkiye Taekwondo Federasyonu Yeni Başkanı Bahri Tanrıkulu

Türkiye Taekwondo Federasyonu Yeni Başkanı Bahri Tanrıkulu

VAN 21.10.2024 00:12:00 0
Türkiye Taekwondo Federasyonu Yeni Başkanı Bahri Tanrıkulu
Tarih: 21.10.2024 00:16

 

Türkiye Taekwondo Federasyonu, 2024 yılı itibarıyla yeni başkanını seçmiş bulunuyor. Bugün itibarıyla, ülkemizin taekwondo alanındaki önemli isimlerinden biri olan Bahri Tanrıkulu, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı olarak göreve gelmiştir.

Bahri Tanrıkulu, sporculuk kariyeri boyunca dünya çapında elde ettiği başarılarla tanınan, ülkemizi gururla temsil eden bir isimdir. Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları, Olimpiyat ikinciliği gibi uluslararası arenada kazandığı sayısız madalya ile Türk sporunun örnek sporcularından biri olmuştur.

Başkanlık görevine gelmesiyle birlikte, Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun ulusal ve uluslararası arenadaki başarılarını daha ileriye taşımak, taekwondo sporunun ülkemizde daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak ve genç sporcuların gelişimine katkıda bulunmak gibi önemli hedefler belirlemiştir.

Bahri Tanrıkulu'nun Van ilinde seçilmesine büyük destek sağlayan Eski Milli Sporcu Murat Yazlık ve  Antrenörler Yusuf Gürcan, Tarık Yarız,Çetin Demir ,Kenan Bayram'in katkılarıyla, bu önemli seçim süreci başarıyla tamamlanmıştır. Bahri Tanrıkulu, bu isimlere teşekkürü borç bildiğini belirterek, "Van ilinde gösterilen dayanışma ve destek, taekwondonun ülkemizdeki gelişimi için büyük bir adım. Hep birlikte, Türk taekwondosunu en üst seviyeye taşımak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Bahri Tanrıkulu ayrıca, "Taekwondo, hayatım boyunca hem sahada hem de saha dışında bir tutku oldu. Bu spora olan bağlılığım ve Türkiye'yi taekwondoda en üst seviyeye taşımak için her türlü çabayı göstereceğim. Federasyon olarak sporumuzu daha da ileri taşımak ve yeni nesillere ilham vermek için çalışacağız" dedi.

Federasyonumuzun yeni başkanına ve kendisine destek veren tüm isimlere başarılar diliyor, Türk taekwondosunun parlak geleceğine birlikte yürüyeceğimize inanıyoruz.