Türkmenoğlu'ndan eğitimde kıyafet ve ek kaynak açıklaması

AK Parti Van İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından aylık olağan basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Başkan Türkmenoğlu, AK Parti’nin eğitim reformlarına gölge düşürenlere fırsat vermeyeceklerini sö

EĞİTİM 19.09.2022 19:17:00 0
Türkmenoğlu
Tarih: 19.09.2022 19:20

Van’da bir otelde düzenlenen basın toplantısına AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu’nun yanı sıra; Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Tanıtım ve Medya Başkanı Sinan Başak ve parti il yürütme kurulu katıldı.

Van’ın Edremit İlçesi başta olmak üzere bir çok okulda kıyafet ve ek kaynak baskılarının gündeme gelmesi üzerine gazetemiz konuyu haber yapmış ve komuoyunun gündemine taşımıştı.

 

Toplantıda konuyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, bir kaç okulda buna benzer sorunların kendilerine ulaştığını ve derhal İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ilettiklerini söyledi.

Devletin her yıl 156 milyon öğrenciye kitap desteği sunduğunu aktaran Başkan Türkmenoğlu, “bu yıl ilk defa yine gençlerimize AK Parti hükümeti olarak ek kaynak desteği sunuldu. Milli Eğitim Bakanlığı her yıl bir bütçe programlaması yapıyor. Bu desteklerde bu çerçevede yapılıyor.  Bazı okullarımızda kıyafet baskısı bilgisi taraflarımıza geliyor. Okul aile birliklerinin uygulama yaptığı bazı okullar vardır. Daha önce Milli Eğitim müdürümüzle bu konuda bir görüşme sağladık sorun ortadan kaldırıldı. Ek kaynak konusunda da şikayetleri olan ve baskıya maruz kalan öğrencilerimiz ve velilerimiz var ise derhal bize ulaşsınlar. Konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne iletelim takipçisi olsunlar. Ancak şu bilinmelidir; AK Parti’nin eğitimde yaptığı bu reformlara hiçbir kimse gölge düşüremez” ifadelerini kullandı.