Türkşeker, Van Dahil 13 Şehirde 1350 İşçi Arıyor: İstihdam Fırsatları Kapınızda!

Türkşeker işçi alımına başlıyorb 13 ilde 1350 işçi farklı branşlarda istihdam edilecek.

VAN 20.09.2024 18:28:00 0
Türkşeker, Van Dahil 13 Şehirde 1350 İşçi Arıyor: İstihdam Fırsatları Kapınızda!
Tarih: 20.09.2024 18:29

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER), yurt genelinde 13 ilde işçi alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Toplam 1350 kişilik kontenjan açılacağı ve çeşitli branşlarda geçici işçi istihdam edileceği belirtildi.

ALINACAK İŞÇİLER VE UYGULANACAK SÜRE

Adayların ortaöğretim ve önlisans mezunu olması gerektiği açıklandı. Söz konusu işçilerin TÜRKŞEKER fabrikalarında altı ay boyunca görev yapacakları ifade edildi. Erciş Şeker Fabrikası başta olmak üzere, Van ve diğer 12 ildeki fabrikalarda personel ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

VAN ERCİŞ ŞEKER FABRİKASI'NA 91 İŞÇİ

Özellikle Van'ın Erciş Şeker Fabrikası için 91 işçi alınacağının altı çizildi. Ağrı, Ankara, Burdur, Elazığ, Konya'nın Ereğli ve Ilgın ilçeleri, Eskişehir, Kastamonu, Kars, Malatya, Manisa'nın Susurluk ilçesi, Uşak ve Yozgat'taki fabrikalarda da işçi takviyesi yapılacak.

GİRİŞ ŞARTLARI VE BAŞVURU YOLLARI

İş başvuruları için adayların Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüklerinden talep oluşturması gerekmekte. 2009 yılında yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri bu süreçte geçerli olacak. Başvuruların İŞKUR'un İl/Şube Müdürlüklerine yapılması ve ilgili detaylar hakkında daha fazla bilginin İŞKUR'un internet sitesinden elde edilebileceği vurgulandı.

AÇILAN KONTENJANLAR VE BRANŞLAR

Yayımlanan ilana göre değişen branşlarda; mekatronik bakım onarımı, inşaat, bilgisayarlı makine, metal teknolojisi, mekanik buhar kazanları, elektrik ve kimya teknisyenleri, tır şoförü ve iş makineleri operatörü gibi pozisyonlarda alımlar yapılacak. Branşlara göre dağılımda en çok kontenjanın kimya teknisyenliği branşına ayrıldığı gözlemleniyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi