Tarih: 23.05.2025 10:10

Van-Edremit yolunda trafik yoğunluğu…

Facebook Twitter Linked-in

Van ve Edremit arasında geçtiğimiz hafta birden bire başlayan ana yoldaki çalışmalardan dolayı trafik servis yolundan verildi. Fakat anayolun çok büyük bölümünün kapatılması ve trafiğin adeta durma noktasına gelmesi, trafiği adeta kilitledi. Söz konusu yolda seviyeli köprülü kavşak çalışması yapıldığı ve çalışmaların 4 ay süreceği açıklandı.

Van’da uzun yıllardır gerçekleşen yol çalışmalarında bir türlü profesyonel bir çalışma sistemi uygulanmıyor. Önceden uyarılar yapılmadan veya en azından yollara üç-beş tabela bırakılmadan başlayan çalışmalar trafiğin kilitlenmesine, vatandaş ve sürücülerin de sinir kat sayısının artmasına yol açıyor.

Geçtiğimiz hafta Van-Edremit arasında başlayan çalışmalar trafiği kilitledi. Vatandaşlar ve sürücülerin büyük bölümü gidiş-dönüş ana yolun niçin kapatıldığına, trafiğin sadece servis yoldan verilmesine anlam veremedi.

Birkaç gün sonra yolda çalışma yapan firma tarafından sosyal medya üzerinden köprülü kavşak çalışması yapılacağı için ana yolun kapatıldığı açıklandı. Yaklaşık 4 ay kapatılacak yol, yolu kullanacak vatandaşları da kara kara düşündürüyor. Saatler süren trafik yoğunluğundan dolayı, söz konusu güzergahı kullananlar büyük sıkıntı yaşıyor.

Sürücüler ise yolun çok büyük bölümünün aynı anda kapatılmasının acemice olduğunu belirterek, “Yolun önce küçük bir bölümü kapatılsa veya bir anda hem gidiş hem dönüş kapatılmamış olsa daha iyi olurdu” yorumunu yaptılar.

Son yıllarda ilgili firma kentin birçok bölgesinde benzer işler almış, ancak bazı işleri iyi yapamadığı için sıkıntılar olmuştu.

Van-Edremit yolunun seviyeli köprülü kavşak projesi kapsamında kapatıldığı, çevre yoluna bağlantı noktası oluşturacağı için çalışmaların yapıldığı ve 4 ay süreceği belirtiliyor.

Fakat vatandaşların birçoğu, söz konusu çalışmaların daha fazla süreceğini düşünüyor.

Sürücüler ve vatandaşlar, yapılan çalışmaların yol üstüne bırakılacak birkaç bilgilendirici levhalar sayesinde duyurulması gerektiğini dile getiriyor.

İlgili firma ise vatandaşlardan anlayış beklediğini süslü cümlelerle beklediğini duyurdu.

Bölge: Fehmi Tekdur




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —