Van şehri, tanınmaya değer!

Van’a gelen yerli turistler, Van’ı duydukları olumsuz söylemlerle değil birçok medeniyetin izlerini taşıyan, misafirperver ve sıcakkanlı insanıyla karşılaştıklarını ifade etti.

VANGÖLÜ TV 8.08.2022 12:32:00 0
Van şehri, tanınmaya değer!
Tarih: 08.08.2022 12:32

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Türkiye'nin tarih, kültür ve doğa turizmi bakımından önemli bir şehir olan Van, gezilecek pek çok tarihi mekâna sahip. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’ne ev sahipliği yapmasının yanı sıra birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Bu söylemler üzerine Van’a farklı şehirlerden gelen yerli turistler, Van’ı gelip görmeden önce çok farklı bildiklerini ifade etti. Turistler, Van’ın sadece duymakla kalmayıp gelip, görüp, gezilmesi gereken bir şehir olduğunu dile getirdi. 

Olumsuz söylemlerle Van’ı bildiklerini ancak görüp gezdikten sonra birçok medeniyetin izlerini taşıyan şehir olduğunu aynı zamanda gezilecek pek çok tarihi mekâna sahip olduğunu söyleyen yerli turistler, Vangölü TV mikrofonlarına duygularını şu sözlerle ifade etti;

“VAN GÖLÜ; MARMARİS, BODRUM VE FETHİYE’Yİ ARATMIYOR”
İsmini vermek istemeyen Muğlalı vatandaş  “Muğla’dan geliyoruz.  Van çok güzel. Tıpkı Fethiye gibi. Van, bizlere kötü anlatıldı. Van gölü; Marmaris, Bodrum ve Fethiye’yi aratmıyor.  Akşam saatlerinde Van’a geldik. Çok gezme imkânımız olmadı ama genel olarak herhangi bir eksiklik görmedik.” dedi.

SEHA SAĞLAM, “UMDUĞUMUZDAN DAHA GÜZEL BULDUĞUMUZ ŞEYLER VAR”
Van’ın bildiklerinden çok daha fazla büyük bir şehir olduğunu ifade eden Trabzon Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seha Sağlam, “4 arkadaş olarak, uzun zamandır ününü duyduğumuz Van’ı ve çevresini gezmek, görmek ve ziyaret etmek için buraya geldik. Burada Umduğumuz ve Umduğumuzdan daha güzel bulduğumuz şeyler var. Van düşündüğümüzden ve bildiğimizden daha büyük. Sosyal alanları ve donatıları olan bir şehir. Müzelerine önem veren ve alt yapısını tamamlamış bir şehir olarak gördük. Van’ın Edremit ilçesindeyiz. Van’ın Edremit ilçesinin de güzel bir ambiyansı var. Ortam Ege sahillerini aratmayacak güzellikleri ve tekne turlarını gördük.  Daha sonra Van’ın içerisinde Tuşba’yı da gezmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

“SERİN, BİR HAVADA GEZECEĞİMİZİ TAHMİN ETMİYORDUK”
Güneşin altında gezdikleri halde bunalmadıklarını söyleyen Sağlam, “Yalnız burada şu dikkatimizi çekti. Ben Trabzonluyum,  Trabzon’da da deniz övünülen bir şey. Siz de Van Gölü’ne Van Deniz’i olarak hitap ediyorsunuz. Van Denizi’nizin hem deniz güzelliği var hem de nem yok. Karadeniz, Akdeniz gibi deniz kenarında olan şehirlerde nem var bu durumdan bunalıyorsunuz. Ancak Van’da böyle bir durum sözkonusu değil. Burada Güneşin altında dolaştığımız halde bunalmıyoruz. Serin, bir havada gezeceğimizi tahmin etmiyorduk. Beklediğimizden daha güzel oldu.” ifadelerine yer verdi. 

“EKSİKLERİNDEN ÇOK GÜZELLİKLERİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”
Sağlam, “Memleketimizin genelinde görülen sorunlar Van’da da var. Yön tabelaları ve turistlik tesisleri gösterecek şeyler vb. Şehir içi temizliğe önem verilmeli. Eksiklerinden çok güzelliklerini görmek istiyoruz.  Güzel bir Van gezisi oldu. Güzel insanlar, güzel yemekler ve  güzel sohbetleriyle bütün Vanlıların misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kaynak: Vangölü TV


Haber Kaynak : Van Gölü TV