Tarih: 20.10.2024 20:28

Van Gölü'nde Fırtına Tehlikesi: Valilik Tekne Sahiplerine Uyarıda Bulundu!

Facebook Twitter Linked-in

Van Valiliği, bölgedeki tekneler için önemli bir uyarıda bulundu. Van Gölü ve çevresindeki tekne sahiplerine, beklenen olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulunuldu.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Valilikten yapılan açıklama, hava durumuna yönelik beklentileri ve alınması gereken önlemleri ayrıntılı bir şekilde belirtti. Yapılan açıklamada, "Pazartesi sabahı erken saatlerden itibaren Van ili çevrelerinde beklenen yağışların düşük sıcaklıkla birlikte yağmur ve aralıklı karla karışık yağmur formunda olacağı, yüksek kesimlerde ise (2.000 metre ve üstü) kar yağışı beklenmektedir," ifadesine yer verildi.

VAN GÖLÜ'NDE ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Açıklama, özellikle Van Gölü'nde bulunan tekneler için önemli uyarılara da dikkat çekti. Kötü hava koşulları sebebiyle Van Gölü'nde dalga yükselmesinin beklendiği, bu nedenle tekne sahiplerinin ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde azalma, yerel dolu yağışı, yıldırım düşmesi ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

VAN GÖLÜ VE ÇEVRESİNDE YAŞAYANLARA ÖNEMLİ DUYURU

Valilik, vatandaşların can ve mal güvenlikleri için sağanak yağış geçişleri sırasında kuvvetli rüzgar ve olumsuz hava şartlarına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirterek, konuya ilişkin saygı ve önemle duyuruda bulundu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —