Van Gölüspor lideri konuk ediyor

Van Gölüspor lideri konuk ediyor

VAN 20.04.2024 11:21:00 0
Van Gölüspor lideri konuk ediyor
Tarih: 20.04.2024 11:23

Van'ı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden ve geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Kayabağlar Beldesi Gençlikspor'u 2-0 mağlup eden Van Gölüspor, yarın saat 14.00'te sahasında lider Mazıdağı Fosfatspor ile karşı karşıya gelecek.

Yarın saat 14.00'te sahasında Mardin temsilcisi lider Mazıdağı Fosfatspor ile karşı karşıya gelecek olan Van temsilcisinde tek hedef galibiyet.

İlk devrenin son maçlarında aldığı galibiyetlerle dikkatleri üzerine çeken Van Gölüspor, ligin ikinci devresinde beklenen çıkışı yakalayamamıştı. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta deplasmanda karşılaştığı Siirt temsilcisi Kayabağlar Beldesi Gençlikspor'u 2-0 mağlup eden Van Gölüspor, haftalar sonrası 3 puan ile tanışmıştı.

Ligin ilk devresini 19 puanla altıncı sırada tamamlayan ve ikinci devrenin ilk maçında Meskan Ölmez Madencilik Hakkari Zapspor'a 2-1 mağlup olan Van Gölüspor, ikinci hafta maçında ise Bitlis Özgüzelderespor'a 3-2 mağlup olmuştu.

İkinci devrenin üçüncü haftasını BAY geçen Van temsilcisi, dördüncü hafta maçında ise sahasında Şırnak Petrolspor'a 1-0 mağlup oldu. İkinci devrenin beşinci hafta maçında Diyarbekirspor ile karşı karşıya gelen ve 4-1 mağlup olan Van Gölüspor, altıncı hafta maçında sahasında karşılaştığı Yenişehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalmıştı.

İkinci devrenin yedinci hafta maçında ise Çınar Belediyespor'un ligden ihraç edilmesinden dolayı 3-0 hükmen galip sayılan Van Gölüspor, ikinci devrenin sekizinci hafta maçında sahasında konuk ettiği Batman Kayraspor ile ise 2-2 berabere kalmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise deplasmanda karşılaştığı Kayabağlar Beldesi Gençlikspor'u 2-0'la geçen Van Gölüspor, yarın sahasında karşılaşacağı lider Mazıdağı Fosfatspor maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda tamamladı. Van temsilcisi sahasında konuk edeceği lider Mazıdağı Fosfatspor karşısında puan veya puanlar hedefleniyor.

Ligin ikinci devresindeki kötü gidişatına Kayabağlar Beldesi Gençlikspor karşısında son veren Van Gölüspor, yarın sahasında konuk edeceği lider Mazıdağı Fosfatspor'a da çelme takmak istiyor.

Son dönemdeki kötü performansı nedeniyle zor günler geçiren Van Gölüspor, Kayabağlar Beldesi Gençlikspor galibiyetiyle moral bulmuştu.

Van Gölüspor ligde oynadığı 20 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik, 9 mağlubiyetle topladığı 27 puanla yedinci sırada yer alırken, rakip fileleri 30 kez havalandırıp kalesinde 26 gol gördü.

Mazıdağı Fosfatspor'a ise ligde oynadığı 20 maçta 18 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyetle topladığı 55 puanla liderlik koltuğunda bulunurken, rakip fileleri 59 kez havalandırıp kalesinde ise 9 gol gördü.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanacak diğer karşılaşmalarda 48 puanla ikinci sırada yer alan Bitlis Özgüzelderespor sahasında 15 puanla onuncu sırada bulunan Yeşil Vartospor'u konuk ederken, 24 puanla sekizinci sırada yer alan Yenişehir Belediyespor, Çınar Belediyespor'un ligden ihraç edilmesinden dolayı 3-0 hükmen galip sayılacak.

47 puanla üçüncü sırada yer alan Diyarbakırspor sahasında 23 puanla dokuzuncu sırada bulunan Batman Kayraspor'la karşılaşırken, 44 puanla dördüncü sırada yer alan Şırnak Petrolspor, 13 puanla on birinci sırada bulunan Kayabağlar Beldesi Gençlikspor'u konuk edecek.

29 puanla altıncı sırada yer alan Meskan Ölmez Madencilik Hakkari Zapspor sahasında 36 puanla beşinci sırada bulunan Bağlar Belediyespor'la karşılaşacak.

VAN BÖLGE GAZETESİ: NİHAT AKARSU