Gülaçar Sahipsiz Mikrofon'a konuştu!

Van Gölü Tv ekranlarında yayınlanan, Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu Sahipsiz Mikrofon programının bu haftaki konuğu Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar oldu.

VAN 20.08.2021 18:20:00 0
Gülaçar Sahipsiz Mikrofon
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gölü Tv ekranlarında yayınlanan, Baki Karaca’nın hazırlayıp sunduğu Sahipsiz Mikrofon programının bu haftaki konuğu Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar oldu.

Yangınlar, seller, mülteci sorunu, eğitim sorunu gibi birçok konuda açıklama yapan Gülaçar; “Meydana gelen yangınlarda ve sellerde ülke olarak seferber olduk. Sel felaketinden etkilenen halkımıza sahip çıktık. Felaketin ilk anından itibaren bölgedeydik. Kılıçdaroğlu’ndan çalışmalar için teşekkür beklerdim. Çalışmaları takdir etmek muhalefeti küçültmez. Yıkılan evler kısa sürede yapılacak” dedi.

Gülaçar, adaylık sürecindeki projelerine de değinerek; “Milletvekilinin görevi yasamadır. Çalışmalarımızda gençler, kadınlar ve STK’larla beraberiz” ifadelerine yer verdi.

 “YOĞUN TALEP NEDENİ İLE DOSTLARIMI İHMAL EDİYORUM”

Baki Karaca’nın, halk Milletvekili Gülaçar’a ulaşabiliyor mu? Sorusuna cevabı ise şu şekilde oldu; “Yoğun talep nedeni ile dostlarımı ihmal ediyorum. Arayanların yüzde 90’ı iş talep ediyor. Bir şahıs aynı konu için defalarca arıyor. Toplantılarımız nedeni ile her zaman cevap veremiyoruz”

Ayrıca Gülaçar, Ak Parti’nin Van’daki siyasi çalışmaları hakkında da bilgi vererek; “Van milletvekilleri arasında ahenk var. Siyasi rekabet dayanışma vesilesi olmalı, Van’ın güçlü bir lobisi olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 “SINIR KAPISINI AÇMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK”

Van ‘da esnafın yaşadığı sıkıntıların çözümü için sınır kapısını açmak için çalışmalar başlattıklarını söyleyen Gülaçar, ‘’Özalp’ta işyerleri yanan esnafımıza sahip çıktık. Biz kapılarımızı açtık, İran tarafının da açmasını bekliyoruz, bunun için çalışıyoruz yakın zamanda açılacak. Sınır kapısının açılması için STK’lar da siyasete destek olmalı ”dedi.

Terör konusuna da değinen Gülaçar,”Devlet terör örgütlerini çözdü ve etkisiz hale getirdi. Gençler algı oyununa gelmesin. Bunun yanı sıra PKK tehdidi Van’dan iş adamlarını kaçırdı. İş adamları yatırım yapamadı” ifadelerine yer verdi.

Eğitim konusunda da Van’da ikinci üniversitenin en kısa zamanda açılması gerektiğini söyleyen Milletvekili Gülaçar; “Bu memleket bizim biz idare etmeliyiz. Gençler bizim kardeşlerimiz ve geleceğimiz. Biz gençlerin yaşamasını ve okumasını istiyoruz” dedi

Kaynak: Van Gölü TV