Van İnşaat Fuarı kapılarını açtı

Van İnşaat Fuarı kapılarını açtı

VAN 18.04.2024 18:00:00 0
Van İnşaat Fuarı kapılarını açtı
Tarih: 18.04.2024 18:01

Fuarlar kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van'da, 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı düzenlenen törenle kapılarını açtı. Van'da bu yıl 12'nci kez düzenlenen fuar, ilk günden yoğun ilgi gördü.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde bugün açılışı yapılan İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı, 4 gün boyunca devam edecek.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren tedarikçi firmaların, gayrimenkul, mobilya-dekorasyon firmalarının buluştuğu fuarda, yeni iş birliklerinden doğacak etkileşim ile yerel piyasanın canlanması amaçlanıyor.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından açılışı gerçekleştirilen ve 21 Nisan tarihine kadar devam edecek olan İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı'na çok sayıda firma katılım sağladı.

İnşaat firmaları dışında, gayrimenkul değerleme kuruluşları ve emlakçılar da fuardaki yerini aldı. Yoğun iş gücü kullanımı sayesinde tarımdan sonra en yüksek istihdamı sağlayan inşaat sektörünün, fuara yoğun ilgi göstermesi gözlerden kaçmadı.

Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve bugün kapılarını açan İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı, 4 gün boyunca devam edecek.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Van Valiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Van OSB ve Van İpekyolu Expo Fuarcılık katkılarıyla düzenlenen fuar, ilk günden yoğun ilgi gördü.

80 firmanın stant açığı, 150 markanın tanıtımının yapıldığı İnşaat, Yapı, Dekorasyon, Tedarik ve Emlak Fuarı'nın açılışına, DEM Parti Van Milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, İlçe belediye eş başkanları, Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Van Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Celalettin İpekten, İpekyolu Fuar AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, STK temsilcileri, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇELİK: "FUARIMIZDA 80 FİRMA 150 MARKA YER ALIYOR"

Fuarın açılışında konuşan İpekyolu Fuar AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, "2023-2024 yılında bölgenin tek yapı inşaat fuarını yapıyoruz. Ayrıca çevre ülkelerden gelenlerle beraber yoğun katılım bekliyoruz. Fuarımızda 80 firma 150 marka yer alıyor, bu markalar iller arası dört günlük bir zincir oluşturacak. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları bu konuda yarından itibaren önemli söyleşiler düzenleyecek. Türkiye'de en fazla fuarın yapıldığı 5 ilden biriyiz, bunun onurunu yaşıyoruz. Projede destek gösteren tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

ZEYDAN: "İSTİHDAM SAĞLAYACAK ÇALIŞMALARA DESTEK OLACAĞIZ"

Daha sonra söz alan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan ise, fuarın hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Van her tarafından bereket fışkıran, aslında her türlü üretim ve kalkınmaya müsait bir il. Bu potansiyeli kullanamadık ama artık bu durum değişecek. İlimizde özellikle istihdam sağlayacak çalışmalara destek olacağız. Büyükşehir olarak bu adımları destekleyeceğimizi söylemek istiyorum. Buradaki meslek kuruluşları, meslek kütleleri ve benzeri tüm kuruluşlarla bunların üstesinden geleceğiz. Kentin tüm dinamikleri ile birlik olup şehrimizi kalkındıracağız" ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, davetliler ve fuara katılan vatandaşlar stantları gezdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ