Van Merkezde Yepyeni Nefes: DSİ Arazisi Millet Bahçesi'ne Dönüşüyor!

Van'a yeni millet bahçesi müjdesi.

VAN 22.10.2024 22:38:00 0
Van Merkezde Yepyeni Nefes: DSİ Arazisi Millet Bahçesi
Tarih: 22.10.2024 22:39 Güncelleme: 23.10.2024 11:40

Van'da, şehir merkezinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) yerleşkesi, Millet Bahçesi olarak yeniden tasarlanacak. Projeyi yerinde inceleyen Van Valisi Dr. Ozan Balcı, çalışmalar hakkında ilgili kurum yetkililerinden bilgi aldı.

Vali Balcı, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, Millet Bahçesinin 100 dönüm arazi üzerine kurulacağını ve şehrin sosyal yaşamına katkı sağlayacak çeşitli özelliklere sahip olacağını belirtti. Bahçenin, tüm vatandaşların faydalanabileceği sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler için alanlar içereceğini ifade etti.

BÖLGE HALKI İÇİN ÇOK YÖNLÜ TESİS

Vali Balcı'nın ifadelerine göre proje; kadınlar, çocuklar, emekliler, yaşlılar ve engelliler için özel olarak tasarlanmış bölümler içerecek. Dinlenme alanları, yürüyüş yolları ve açık spor tesisleri gibi imkanlarla birlikte, bölge halkına farklı etkinlik seçenekleri sunulacak.

DOĞAL YAPI KORUNACAK

Mevcut yerleşkenin doğal dokusunun korunması vurgusu yapan Vali Balcı, yeşil alanların korunacağını ve ağaçların kesilmeyeceğini, böylelikle Van halkına yaşam alanı kazandırılacağını aktardı. Van'a kazandırılacak yeni Millet Bahçesi, bölge halkına hem dinlenme hem de sosyal etkinlikler için yeni bir soluk getirecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi