Van ve ilçelerinde 'kırmızı çizgi' uygulaması

İçişleri Bakanlığı tarafından 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganıyla başlattığı farkındalık uygulaması, diğer illerde olduğu gibi Van'da da start aldı.

VAN 29.09.2022 18:04:00 0
Van ve ilçelerinde
Tarih: 29.09.2022 18:06

İskele Caddesi üzerindeki Atatürk Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, jandarma ve polis ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte kırmızı çizgiyi çizen Vali Balcı, İçişleri Bakanlığı koordinesinde tüm Türkiye'de uygulanan 'Yayalar kırmızı çizgimiz' projesinin Van'da da uygulandığını belirterek, "Bizde öğrenci, polis ve askerlerimizle birlikte bu etkinliğe katıldık. Yayalara öncelik vermek, trafik kurallarına uyma konusunda duyarlılık oluşturulması adına bu etkinlik düzenlendi. Van'da da vatandaşlarımız, öğrencilerimiz trafik kurallarına uyuyorlar ve yaya geçitlerini öncelik olarak kullanıyorlar. Bunda da büyük memnuniyet duyuyoruz. Sürücülerden de ricamız, yayalara öncelik vermeleridir. Bunu çok önemsiyoruz. Yayalar bizim her zaman kırmızı çizgimiz. Bu ne demektir. Öncelik hakkı yayalarımızındır. Yollarda, geçitlerde buna dikkat etmemiz lazım. Bu aynı zamanda hayata saygı duruşu, insanların yaşamlarına kıymet vermektir. Gözlemlediğim kadarıyla Van'daki hemşehrilerimiz de bu konuda duyarlı. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

ERCİŞ

İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde, ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ sloganıyla düzenlenen kampanya Erciş’te etkinlik düzenlendi.

İçişleri Bakanlığının, trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030’a kadar yüzde 50 azaltılması hedefiyle yaya önceliğine yönelik sürücü duyarlılığını artırmak için 81 ilde eş zamanlı başlattığı kampanyanın tanıtımı Erciş Tenzile Ana İlkokulu önünde etkinlik düzenlendi. Öğrenciler "Sen Dur Yaşam Durmasın", "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın", "Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" sloganlarının yer aldığı dövizlerle katıldığı etkinlikte Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmet Beyoğlu konuşma yaptı. İçişleri Bakanlığı tarafından yaklaşık yapılan bu uygulama çerçevesinde yayaların öncelikli olarak önce yaya uygulamasının yeni bir mottosu için bir araya gelmiş bulunmakta olduklarını ifade eden Kaymakam Mehmetbeyoğlu, “Yayalara saygı duruşu çerçevesinde artık yaya geçitlerinde sürücü arkadaşlarımızın, şoförlerimizin önce yaya uygulamasında insan sağlığında bu noktada daha dikkatli olması. Ölümlü trafik kazalarını çok daha az seviyeye indirilmesi konusunda İçişleri Bakanlığımızın, emniyet birimlerimizin, jandarma birimlerimizin, diğer birim arkadaşlarımız, Erciş Belediye çalışanları ile beraber çocuklarımızın bizlere söylemiş olduğu yolda daha dikkatli olmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki uygulamamızda da önce yaya ve hayata saygı duruşu uygulamasına bütün Ercişli hemşerilerimi davet ediyorum” dedi.

Okul önündeki ışıksız yaya geçidinin bir çizgisini sembolik olarak kırmızıya boyayan Kaymakam ve beraberindeki protokol üyeleri, ardından öğrencilerle karşıya geçtiler. Öğrenciler ellerinde bayrak ve düdükleriyle önce yaya sloganıyla birlikte toplu bir şekilde karşıdan karşıya geçtiler.
Etkinliğe, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Kandur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

ÇATAK

İçişleri Bakanlığının ‘Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu’ sloganıyla başlattığı kampanya çerçevesinde Van’ın Çatak ilçesinde etkinlik düzenlendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Van'ın Çatak ilçesinde de "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla etkinlik gerçekleştirildi. Çatak Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde boyama uygulama etkinliğine İlçe Kaymakamı Sercan Sakarya, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, İlçe Emniyet Amiri Emre Altuntop, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım ve öğrenciler katıldı. Emniyet personeli tarafından etkinliğe katılan öğrencilere Bayrak dağıtıldı. Daha sonra İlçe Kaymakamı Sercan Sakarya, Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan ve öğrenciler tarafından yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" uygulaması yaya geçidi kırmızıya boyandı.

Yaya geçidini boyayan Kaymakam Sakarya, “İçişleri Bakanlığımızın almış olduğu önlemler ile trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030 yılına kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor. Bu doğrultuda bu yıl da “Trafikte Her Yıl Daha İyiye” doğru, “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” sloganıyla yaya önceliğine yönelik farkındalık çalışmaları çerçevesince belediye başkanımız ve öğrencilerimiz ile birlikte yaya geçidinin bir tanesini sembolik olarak kırmızıya boyadık” dedi.

ÖZALP

Van'ın Özalp ilçesinde ‘Yayalara öncelik, hayata saygı duruşu’ etkinliği düzenlendi
İçişleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyası çerçevesinde İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili M.Emin Nasır, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Özalp Yatılı Bölge Okulu önündeki ışıksız yaya geçidinin bir çizgisini sembolik olarak kırmızıya boyayan Kaymakam ve beraberindeki protokol üyeleri, ardından öğrencilerle karşıya geçti. Öğrenciler ellerinde bayrak ve düdükleriyle önce yaya sloganıyla birlikte toplu bir şekilde karşıdan karşıya geçtiler.