Van YYÜ'nün stratejisi masaya yatırıldı

Van YYÜ'nün stratejisi masaya yatırıldı

VAN 19.09.2024 14:22:00 0
Van YYÜ
Tarih: 19.09.2024 14:24

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin 2021-2025 Stratejik Planının değerlendirildiği ve 2026-2030 Stratejik Planının hazırlık çalışmalarına yönelik Strateji Geliştirme Kurulu Toplantısı, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'nin başkanlığında Senato Salonunda gerçekleştirildi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, toplantıda Van YYÜ'nün 2021-2025 dönemi Stratejik Planının, özgün araştırma ve yenilikçi eğitim-öğretim faaliyetleriyle bilim dünyasına katkıda bulunmayı, araştırmacı, girişimci ve sosyal sorumluluk bilincine sahip nitelikli bireyler yetiştirmeyi, yerel, ulusal ve uluslararası ihtiyaçlar doğrultusunda toplumsal gelişime öncülük etmeyi amaçladığın, buna uygun olarak revize edilmiş ve hedefleri yeni stratejiler ile tam uyumlu olarak belirlediğini vurguladı.

Daha önceki Stratejik Planların gözden geçirildiği toplantıda geçmiş, şimdi ve gelecek mukayesesinin daha sağlam ve verimli olması açısından stratejik planın değerlendirme raporları performans göstergeleri değerlendirilerek katılımcı yöntemlerle yeni stratejik planın hazırlanmasına yönelik gerekli çalışmalar üzerinde duruldu.

Van YYÜ'nün misyon ve vizyonu doğrultusunda stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptamak amacıyla önemli konuların değerlendirildiği toplantıda, eğitim kalitesinin artırılması ve araştırma faaliyetlerinin desteklenmesi gibi başlıklara odaklanarak üniversitenin sürdürülebilir büyümesi için gerekli stratejilerin geliştirilmesine dikkat çekildi.

VAN BÖLGE GAZETESİ