Van YYÜ'nün tercih ve tanıtım günleri sona erdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, nitelikli araştırmacılar, bilimsel, teknolojik bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirme vizyonuyla hareket etmeye devam ediyor.

VAN 8.08.2022 16:48:00 0
Van YYÜ
Tarih: 08.08.2022 16:53

Endüstrisi ve ticaretinin yanı sıra sahip olduğu genç insan potansiyeli ile Van'ı eğitim merkezi haline getirme yönünde gayret gösteren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, nitelikli araştırmacılar, bilimsel, teknolojik bilgi ve beceriye sahip bireyler yetiştirme vizyonuyla hareket etmeye devam ediyor.  

Bu kapsamda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, tercih sürecinde geri sayım devam ederken, üniversite adaylarını bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylaştırmak için 'Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri' adlı programı düzenledi.

 27 Temmuz-5 Ağustos saat 10.00 ile 19.00 arasında, on gün boyunca Kent Meydanı'nda üniversite adaylarına psikolojik danışmanlar tarafından ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti sunulan programda, 'Van YYÜ Rektörü, Fakülte Dekanları ve Yüksekokul Müdürleri ile Söyleşi'lerin yanı sıra çeşitli etkinlikler de düzenlendi.

Van YYÜ ev sahipliğinde düzenlenen programda, Ardahan ÜniversitesiBatman ÜniversitesiBingöl ÜniversitesiBitlis Eren ÜniversitesiErzurum Teknik ÜniversitesiFırat ÜniversitesiHakkâri ÜniversitesiIğdır ÜniversitesiMunzur ÜniversitesiMuş Alparslan ÜniversitesiSiirt ÜniversitesiŞırnak Üniversitesi olmak üzere toplam 12 üniversite 1 Ağustos tarihinde açtıkları stantlarla alandaki yerlerini aldı.

Van YYÜ'nün Kariyer Merkezi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen psikolojik danışmanların hizmet sunduğu programda, Üniversitemizin Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulları da 1 ve 2 Ağustos'ta açtıkları stantlarda üniversite adaylarının sorularını yanıtlayarak bölümlerinin tanıtımını yaptı.

Üniversite tercihleri döneminde gençleri bilgilendirmek ve karar verme süreçlerini kolaylaştırmak için bu programı gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, adaylara fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın ilgili birimleri tarafından Van YYÜ'nün eğitim kalitesi ve sosyal imkânları hakkındaki bilgilerin verildiğini söyledi.

Rektör Şevli, "Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri boyunca üniversite adayları, rektörler ve akademisyenler ile tanışma fırsatı bulmanın yanı sıra üniversitelerin çeşitli olanakları, tavan ve taban puanları ile tercih ve sıralamalar hakkında bilgilendirildiler. Heyecanla beklenen yerleştirme sonuçlarının adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YKS sınavına girerek tercih yapmaya hak kazanan adayların ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği 'Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri'ne Van Valisi Ozan Balcı, Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve İrfan Kartal, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş de katıldı.