VAN'DA 15 TEMMUZ COŞKUSU…

VAN'DA 15 TEMMUZ COŞKUSU…

VAN 16.07.2024 12:37:00 0
VAN
Tarih: 16.07.2024 12:38

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişiminin milletin kararlı duruşu neticesinde başarısızlıkla sonuçlanmasını zaferi, tüm ülke genelined olduğu gibi Van’da da sabah saatlerine kadar etkinliklerle kutlandı. Özellikle gece geç saatlere kadar süren yürüyüş ve etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yurdun dört bir yanında olduğu gibi Van genelinde de 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. Van Valiliği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Vanlılar da bir kez daha meydanlarda buluştu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün milli iradeye el koyma girişiminin 8'inci yıldönümünde Vanlılar biz daha ellerinde Türk Bayraklarıyla meydanlara indi. Gün boyunca düzenlenen etkinliklerle 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü coşkuyla kutlandı.

15 Temmuz Darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket edilerek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla Van'da da Cumhurbaşkanlığının talimatları ve himayeleri ile '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü', çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda sabah saatlerinde itibaren başlayan etkinlikler gece geç saatlere kadar devam etti. Resim sergisiyle başlayan 15 Temmuz etkinlikleri şehit ziyareti, mevlid ve hatim programı, şehit ve gazi ailelerinin ziyaret edilmesi ve Uygulama Oteli'nden Şehit ve Gazi Aileleriyle yemekte bir araya gelinmesi ile devam etti.

Akabinde etkinlikler kapsamında binlerce kişinin katılımıyla Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Van Valisi Ozan Balcı, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, Van Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Adem Şen, kurum ve kuruluş amirlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Yeni Emniyet Kavşağı'nda başlayan yürüyüş, Beşyol Meydanı'na kadar devam etti.

Türk Bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yapılan yürüyüş büyük ilgi gördü. Akabinde Beşyol meydanındaki program saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yaptığı konuşmanın ekrandan dinletilmesinden sonra 15 Temmuz Belgeseli gösterimi yapıldı. Daha sonra Van Valisi Ozan Balcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir konuşma gerçekleştirdi.

BALCI: "DARBE GİRİŞİMİNİ ŞİDDETLE LANETLİYORUM"

15 Temmuz şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Vali Ozan Balcı, "Bugün burada, 15 Temmuz 2016'da hain FETÖ darbesi sonucunda şehadete eren şehitlerimizi anmak, demokrasi ve milli birliğimize sahip çıkmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Öncelikle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de aileleriyle birlikte sağlıklı ömürler diliyorum. Bundan 8 yıl önce 2016 yılının 15 Temmuz gecesinde ülkemize karşı hain FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini şiddetle lanetliyorum. Ülkemizin geleceğine, istiklâline ve istikbaline sahip çıkan milletimize de şükranlarımı sunuyorum.  Milletimiz, 15 Temmuz'da iradesine sahip çıkmış, hainlere karşı tankların tüfeklerin önünde canlarını siper ederek egemenliğine kimsenin dokunamayacağını tarihte olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz Günü yıllardır Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak kutlanmakta ve aziz şehitlerimiz saygıyla anılmaktadır. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına tüm ülkede olduğu gibi kadim şehrimiz Van'da da halkımız kulak vermiş ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Şu anda da aynı birlik ve beraberlik ruhunu göstermektedir" dedi.

"15 TEMMUZ'A SAHİP ÇIKMAK VE GELECEK NESİLLERE AKTARMAK DA HEPİMİZİN GÖREVİDİR"

Aziz milletin, anayasa ve demokrasiyi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla fırsat vermeyeceğini belirten Vali Balcı, "15 Temmuz'un yıl dönümünde yine birlik ve beraberlik içinde yüreğimizde iman, ellerimizde bayrağımız ve vatan sevgisiyle hainlere karşı demokrasimizin ve milli irademizin yanında olduğumuzu tüm gücümüzle haykırıyoruz. O karanlık gecede olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimiz, anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla fırsat vermeyecek, tüm düşmanca saldırılara aynı iman gücü ve vatan sevgisiyle karşı koyacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'ne sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak da hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü sizlerle birlikte kutlamanın mutluluğunu ifade etmek istiyor, bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programlarımıza emek veren ve eşlik eden kıymetli protokole, şehit ailelerimize, gazilerimize, Kamu Kurumlarımızın, STK ve Meslek Odalarımızın temsilcileri ve üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, basın mensuplarımıza,  tüm vatandaşlarımıza ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hürmetle selamlıyorum. Allah'a emanet kalınız" ifadelerini kullandı.

Vali Balcı'nın konuşmasının ardından Van Gençlik ve Spor Müdürlüğü sporcuları Vali Balcı'ya Türk Bayrağı takdim etti.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği şiirlerin okunmasının ardından, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Bandosu konser verdi.

Programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Van Valisi Ozan Balcı'nın ödüllerini vermesiyle devam etti.

Program, ilahi ve tüm camilerde sela okunması ile son buldu.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ