Van'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği heyecanı…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Gençlik Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Van YYÜ ve DAKA'nın destek ve katkılarıyla 03-05 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2022 Van

YAŞAM 22.06.2022 11:19:00 0
Van
Tarih: 22.06.2022 11:21

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, Gençlik Spor Bakanlığı, Van Valiliği, Van YYÜ ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle Van'da ilk kez düzenlenecek olan Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği'ne Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da katılacak.

Bilim ve uzay meraklılarının gökyüzü heyecanı düzenlenen gökyüzü gözlem etkinlikleriyle günden güne artmaya devam ediyor. Yediden yetmişe çok sayıda gökyüzü meraklısını dünyadan milyonlarca kilometre uzaklıktaki yıldız ve galaksilerle buluşturan gökyüzü etkinliklerinin Van'daki adresi ise Fidanlık Parkı olacak.

Gökyüzü etkinliklerinin heyecanına ortak olmak isteyenler için 2022 Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvurular tamamladı. Yıldızlarla dolu muhteşem bir atmosfer ve hatıralardan silinmeyecek Gökyüzü Gözlem Etkinliği'nin renkli geçmesi bekleniyor.

KATILIMCILAR BAŞVURULAR ARASINDAN ÇEKİLİŞLE SEÇİLECEK

Van'da 03-05 Temmuz 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2022 Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği için başvuru süreci tamamlanırken, etkinliğe katılacak olanlar çekiliş ile belirlenecek. Bireysel başvuru sahibi kendi adına çekilişe katılırken, aile başvurularında aile temsilcisi olan bir kişi adının çekilişe yazılacağı duyuruldu. Çekilişte kazanacak olan aile temsilcisi ile birlikte, aynı aileden başvuru yapan diğer bütün fertlerin de katılımcı olmaya hak kazanacağı belirtildi. 2022 Van Gökyüzü Gözlem Etkinliği, Fidanlık Parkı'nda gerçekleştirilecek.

ANADOLU'YA YAYILIYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ilk olarak Bilim ve Teknik dergisinin 1998 yılında başlattığı ve Antalya Saklıkent'te düzenlenen Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği'ni Anadolu'nun farklı şehirlerine yayma kararı aldı. Geçen yıl Diyarbakır'da Zerzervan Gökyüzü Gözlem Etkinliği adıyla gerçekleştirilen program, bu yıl Diyarbakır'ın ardından 3-4 Temmuz'da Van'da, 22-24 Temmuz'da Erzurum'da ve 18-21 Ağustos'ta Antalya'da yapılacak.

Van'da Gökyüzü Gözlem Etkinliği heyecanı…

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz