Van’da milyonlarca lira hizmete değil şarkıcılara akacak!

Van’da milyonlarca lira hizmete değil şarkıcılara akacak!

VAN 13.06.2024 15:42:00 0
Van’da milyonlarca lira hizmete değil şarkıcılara akacak!
Tarih: 13.06.2024 15:45

3 yıllık kamuda tasarruf pakatinin uygulandığı bir ortamda düzenlenecek olan Kültür Yolu Festivali, tepki çekmeye devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Van Kültür Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde 29 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde milyonlarca lira israf edilecek.

Tüm ülkede tasarruf tedbirleri kapsamında bütçe kısıntıları uygulanırken, yıllardır acil hizmet bekleyen Van’da paralar hizmete değil şarkıcılara akacak. Kentin tüm resmi kurumlarının adeta reklam panosuna dönüştürüldüğü Van’da, Kültür Turizm İl Müdürlüğü'nün öncülüğünde düzenlenen Kültür Yolu Festivali için önemli bir bütçe ayrıldığı belirtiliyor. Yanlış tanıtım politikaları nedeniyle eleştirilen İl Müdürlüğü, festivalin tanıtımı için 10 milyon TL'den fazla bir bütçe ayırdığı iddia edildi. Festivale katılacak şarkıcılara ise dudak uçuklatan rakamlar ödenecek.Vankültür Yolu Festivali (2)

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilecek olan festivalin programı netleşmeye başladı. Festivale; Mert Demir, Berdan Mardini, Fatma Turgut, Merve Özbey, Bengü, Alişan ve Oğuzhan Koç gibi şarkıcılar katılacak. Bu isimlerin Van'da sahne almak için ne kadar para alacağı ise tartışma konusu oldu.

 

Tasarruf tedbirlerinin hiçe sayılarak bu denli büyük bütçeli bir festival düzenlenmesi, yerel halk ve esnaf tarafından eleştiriliyor. Özellikle otel işletmecileri ve yerel basının etkinliklerde göz ardı edilmesi tepki çekiyor. Kültür Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.Vankültür Yolu Festivali (1)

Yusuf Kızıltaş isimli sosyal medya kullanıcısı ise, “Öğretmen atama kontenjanlarını düşürelim. Emekli kadar alım olacak! Çünkü kamuda tasarrufa gitmeliyiz! Ama bakanlık destekli konserlere devam. Van’ın ihtiyacı konser değil. Başka şehirlerin de. Bakanlıkların, şarkıcıların konserlerini sübvanse etmesi doğru değil. O da bir ayrı husus” diye konuştu.

Yüzlerce Vanlı sosyal medya platformlarından festivalin Van’a ne kadara mal olacağını ve bu paraların hizmete gitmesi gerekirken şarkıcılara akmasının yanlış olduğunu dile getirdi.

Kaynak Van olay.MUHABİR: M. Ali Ortaç