Tarih: 21.10.2024 10:11

Van'da okullardaki kirlilik alarm veriyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Okullarda temizlik sorunu Türkiye genelinde olduğu gibi Van'da da önemli gündem maddesi haline geldi. Son dönemlerde bazı okullardaki kirlilik görüntüleri sosyal medyada da gündem olurken, Van genelindeki birçok okulda da kirlilik sorunu alarm vermeye devam ediyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte gündemdeki yerini korumaya devam eden temizlik sorunu, birçok okulda devam ediyor. Tuvaletlerden koridorlara, dersliklerden bahçelere birçok alanın kirli olması tartışmalara neden olurken, veliler okullardaki görevli personel sayılarının yetersiz olduğunu ve temizliğe gerekil önemin verildiğini ileri sürüyor.

Van genelinde birçok okulda temizlik sorununun artık alarm verdiğini belirten veliler, özellikle tuvaletlerin çok kötü durumda olduğunu vurguladı. Konuyla alakalı gazetemize açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, okullardaki personel ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR üzerinden geçici olarak 9 aylığına personellerin alınmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Okullara mutlak suretle daimi olarak çalışan hizmetliler ve personeller alınması gerektiğini belirten Başkan İlhan, mevcutların da bu konuda daimi kadroya geçirilmesinin şart olduğunu ifade etti. Okullardaki temizlik sorununa kapsamlı bir şekilde çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Başkan İlhan, her yıl eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte bu sorunlarla karşılaştıklarını belirtti.

"TEMİZLİĞİN BİR EĞİTİM OLARAK VERİLMESİ KANAATİNDEYİZ"

Okullardaki temizlik sorunuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan İlhan, "Aslında temizlik konusu elbette önemli, fakat biz okullarda sadece kitaptan şeylerin öğretilmesinin yanında da adabımuaşeret yönünden de çocuklara bir eğitim verilmesi gerektiği taraftarız. Elbette en önemli eğitim ailelerden başlar. Fakat bunun yanında okulda da çocuğun bir lavaboya girip çıkmasının veya okulda, sınıfta defterini, kalemini nasıl dikkat etmesi gerektiğinin yanında masasını, sandalyesini, tahtasını korumasının gerektiğine inanıyoruz. Özellikle burada hem ailelere, hem öğretmenlere özel sorumluluk düşmektedir. Yaşadığımız ortamlar bizim ortamlarımızdır. Biz temizlemenin önemini bildiğimiz kadar da, kirletmemenin önemini okullarda öğretmemiz gerekir. Marifet temizlemekten ziyade kirletmemektir. Bugün yaşadığımız ortamların temizliği bizim için en önemlidir. Fakat temizleyip ardından 10 dakika sonra kirlettiğimiz zaman da bir manası, bir anlamı olmayacaktır. Temizliğin bir eğitim olarak verilmesi kanaatindeyiz. Elbette ki okullar temiz olmalı. Fakat okullarda da yaşadığımız ortamları kirletmeme konusunda da bir eğitim verilmelidir. Fakat bugün okullardaki temizlik sorunu ciddi boyutlara ulaştı. Okullardaki personel ihtiyacının giderilmesi için İŞKUR üzerinden geçici olarak 9 aylığına personellerin alınmasını doğru bulmuyoruz. Okullara mutlak suretle daimi olarak çalışan hizmetliler ve personeller alınması gerekiyor. Her yıl aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Yıllardır dile getirilmesine rağmen bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmiyor. Okulların açılmasıyla birlikte hastalıkların da arttığına şahit oluyoruz. Çünkü çocuklar sağlıklı ortamlarda eğitim görmüyor. Hijyenik ortamlarda eğitim görmüyor" dedi.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —