Van'da şehir içi ulaşıma zam…

Akaryakıttaki artıştan dolayı Van'da şehir içi ulaşıma yine zam geldi. Geçtiğimiz günlerde UKOME toplantısında yapılan görüşmeler sonrası şehir içi tam ücreti 5 TL'den 6 TL'ye çıkarıldı. Kent genelind

EKONOMİ 23.07.2022 10:48:00 0
Van
Tarih: 23.07.2022 10:50

Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı'nın son dönemlerde artan akaryakıt fiyatlarından sonra sık sık zam talebinde bulunması yapılan UKOME toplantısı sonrası kesinleşti. Yapılan UKOME toplantısı sonrası daha önce 5 TL olan şehir içi tam ücreti, yaklaşık yüzde 33'lük zam ile 6 TL'ye çıkarıldı.

Şoför esnafının bu talebi, geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında masaya yatırıldı. Toplantı sonrası kent içi ulaşıma zam kararı alındı. Şehir içi tam ücreti 5 TL'den 6 TL'ye çıkarılırken, kent genelinde zam dün itibariyle uygulanmaya başladı.  

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Emin Tuğrul, akaryakıt artışı ve girdi maliyetlerinin artmasından dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Başkan Tuğrul, gelinen noktada sürekli artan maliyetler nedeniyle fiyat artışı yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek, şoför esnafını ve vatandaşı düşünerek bir karar aldıklarını vurguladı. Başkan Tuğrul, son dönemde benzin ve motorine gelen zamların şoför esnafını çok fazla zorladığını ve bundan dolayı zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Zam kararı sonrası şehir içi tam bilet 6 TL, şehir içi öğrenci 5 TL, kampüs tam bilet 7 TL, kampüs öğrenci 6 TL, Topaktaş tam bilet 7,50 TL, Topaktaş öğrenci 6 TL, F tipi ceza evi tam bilet 8,50 TL, F tipi ceza evi öğrenci 6 TL, kampüs (üniversite) içi 2 TL oldu.