Tarih: 20.09.2024 18:21

Van'da Sel Felaketiyle Kıyasıya Mücadele Devam Ediyor!

Facebook Twitter Linked-in

VAN'DA SAĞANAK YAĞIŞIN ETKİLERİYLE BOĞUŞMA

Van'da son iki gündür devam eden sağanak yağışlar birçok ilçededarabesk bir tabloya yol açtı. Kent genelinde ekipler, selin getirdiği sorunlarla mücadeleye aralıksız devam ediyorlar.

SELİN VURDUĞU SARAY İLÇESİNDE YOĞUN ÇALIŞMA

Özellikle Saray ilçesine bağlı Karahisar ve Kekikdüzü mahallelerini etkisi altına alan sel felaketi sonrası, hasarın izlerini silmek için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Ekip personelleri, selin bıraktığı çamur ve moloz yığınlarını temizlemek için yoğun çaba gösteriyor.

YOLLARDA ULAŞIM NORMALE DÖNÜYOR

Gürpınar, Başkale ve diğer etkilenen ilçelerde yaşanan felaketin ardından kapanan yollar yeniden ulaşıma açılırken, mahallelerde devam eden temizlik çalışmaları ise yaşamın normale dönmesi için büyük önem taşıyor.

KURUBAŞ DERESİ'NDE TAŞKIN ÖNLEME ÇABALARI

İpekyolu ilçesine bağlı olan ve geçtiğimiz günlerde şiddetli yağmur sonucu taşkına uğrayan Buzhane Mahallesi'ndeki Kurubaş Deresi de ekiplerin özenle üzerinde durduğu noktalardan biri. Devlet Su İşleri'nin sorumluluğunda olan derenin taşkın riskine karşı alınan önlemler ve yapılan çalışmalar sayesinde bölgede olası bir felaketin önüne geçildi.

Van'da yaşanan sel felaketi ve sonrasında gerçekleşen etkin müdahaleler, doğal afetler karşısında hızlı ve koordineli çalışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer ve ekipler, vatandaşların mağduriyetlerini en aza indirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —