Van'ın Gönülden Dostları, Eğitime Destek Seferberliğiyle Öğrencileri Mutlu Etti!

Van Gönül Dostları Derneği'nden Karagündüz Mahallesi'ndeki öğrencilere kırtasiye yardımı.

VAN 19.09.2024 10:47:00 0
Van
Tarih: 19.09.2024 10:48

VAN'IN KÜÇÜK YÜREKLERİ SEVİNİYOR: KIRTASİYE DESTEĞİ SÜRÜYOR

Van merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan Van Gönül Dostları Derneği'nin yardım faaliyetleri sürüyor. Dernek, Van'da dar gelirlilere ve yetim, öksüz çocuklara destek olmak amacıyla kurulduğundan bu yana yaptığı yardımlarla dikkat çekiyor. Bu yıl da geleneksel hale getirilen kırtasiye desteği kampanyası kapsamında İpekyolu İlçesi Karagündüz Mahallesi'ndeki öğrenciler sevindirildi. Derneğin gönüllüleri, 80 öğrenciye eğitim seti ve çanta desteğinde bulunarak öğrencilerin eğitim hayatında eksik kalan bir kısmını tamamladı.

YARDIMA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLDÜ

Van Gönül Dostları Derneği, her yıl olduğu gibi bu yıl da kentin çeşitli bölgelerinde tespit edilen ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzatıyor. Giyim, kırtasiye ve eğitim seti yardımlarını sürdüren dernek, bu faaliyetleriyle yüzlerce çocuğun kalbine dokunmayı başardı. PİSA Edu Eğitim Danışmanlık Kurucusu İş İnsanı Süleyman Tuncil'in katkılarıyla gönderilen malzemeler, dernek gönüllüleri tarafından öğrencilere dağıtıldı.

PİSA EDU'DAN ANLAMLI DESTEK

Van'daki çocuklara yönelik sosyal sorumluluk çalışmalarına katkı sunan PİSA Edu Eğitim Danışmanlık, bu yıl da bu geleneksel yardımlarına devam etti. PİSA Edu'nun kurucusu Süleyman Tuncil, sağlanan desteklerle birlikte, çocukların kırtasiye, giyim ve ayakkabı ihtiyaçlarını karşılama yolunda önemli gelişmelere katkıda bulundu.

VAN GÖNÜL DOSTLARI DERNEĞİ İYİLİK SEFERBERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Van Gönül Dostları Derneği Başkanı Süleyman Çelebi Çomak, gazetemize yaptığı açıklamada, kendi öğrencilik anılarından yola çıkarak ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etme amacıyla bu yola çıktıklarını belirtti. Çomak, geçmişte bir öğretmenin kendisine verdiği mont sayesinde aldığı karar neticesinde, bugün binlerce öğrenciye yardım eli uzatmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizdi. Dernek, yardımsever iş insanlarının desteği ve onlarca gönüllüsünün katkılarıyla okullar açıldığında çanta ve eğitim seti, kış aylarında mont ve bot gibi yardımlar yaparak öğrencilere umut olmaya devam ediyor.

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Çomak ayrıca, hayırsever iş insanlarının destekleriyle gerçekleştirilen yardım faaliyetlerinin, kış öncesi mont ve bot dağıtımı ile taçlandırılacağını ifade etti. Kendilerine destek olan İş İnsanı Sanayici Ünal Yörük'e, Akın Dinçer'e, Hasan Aydınç'e, Şahin Özant’a, M. Şahin Erez'e, Mehmet Avcı'ya, Murat İrez'e, Burhan Ölmez'e, Zahir Kandaşoğlu'na, İş Kadını Ayşe Sarp Koç'a Selçuk Coşkun'a, Sıtkı Bayram'a, Erol Temel'e, Yavuz Kuşan'a, Cemal Bayram'a ve tüm iş insanlarına teşekkür eden Çomak, birçok iş insanının da bu gönül seferberliğine katılarak daha fazla çocuğun gülümsemesine vesile olmalarını umuyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi