Van’da kitapseverlerin heyecanla beklediği 2. Van Yerel Kitap Fuarı düzenlenen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı. Şair, yazar ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen fuar, yoğun ilgi gördü.
Vanlıların büyük ilgi gösterdiği fuarın açılışına Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu ve AK Parti İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan da katıldı.
Açılış programında konuşan Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van’ın kültürel ve entelektüel zenginliğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:
“Turizm, ekonomi ve tarım alanında gelişmelerimiz var. Ama kitap meselesi bu şehir için elzemdir. Bu şehrin her yerinde bir hikâye, bir senaryo var. Van halkının sanata ve edebiyata gösterdiği ilgi takdire şayan.”
Bölge Gazetesi’ne konuşan yazar Dr. Zeynep Özalp Kaya ise fuara olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Katılım çok yoğun. Van halkı kitap ve sanata öncelik veriyor. Bu da biz yazarlar için büyük bir motivasyon kaynağı” ifadelerini kullandı.
Fuarda imza günleri, söyleşiler, paneller ve kültürel etkinlikler Vanlı kitapseverlerle buluşacak. Çok sayıda yayınevi ve yazarın yer aldığı fuar, gençler başta olmak üzere her yaştan kitapseveri ağırlamaya devam edecek.