Vanlı kadınlardan resim sergisi

Vanlı 65 kadın bir araya gelerek, Van Valiliği bahçesinde resim sergisi açarak bir ilke imza attılar. Birbirinden güzel resimlerin sergilendiği sergi, Vanlılar tarafından yoğun ilgi görüyor.

KADIN 17.06.2022 12:32:00 0
Vanlı kadınlardan resim sergisi
Tarih: 17.06.2022 12:35

Van Valiliği bahçesinde Vanlı 65 Kadın tarafından açılan resim sergisinde karakalem, sulu boya, akrilik, hat, yağlı boya eserlerden 150 eser sergileniyor. Kadınların el emeği resimler, sergiyi ziyaret edenler tarafından tam not aldı.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, Van İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez de Vanlı 65 kadın tarafından açılan resim sergisine katılarak, sergilenen eserler hakkında bilgi aldı. Profesyonel ressamlara taş çıkaran Vanlı kadınlar, sergiledikleri 150 eserle katılımcılardan tam not aldı.

KALAYCI: "BUNDAN SONRA İYİLİK İÇİN BİR ARAYA GELMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Serginin koordinatörlüğünü yapan Doç. Dr. Seyhan Mercan Kalaycı, "Bu serginin Türkiye'de aslında ilk olduğunu düşünüyoruz her şeyden önce. Van'da ve Doğu' da bir ilk oldu. 65 kadından oluşan olan yaklaşık yüz elli eser var burada. Çoğunu bir araya getirmek çok keyifliydi. Çünkü o kadar istekliydiler ki biz son zamanlarda çok fazla çalışma yaptık ama bakıyoruz ki kadın sanatçıların sayısının az olduğunu gördük. Bunu arttırmak aynı zamanda Van'da kültürel ve sanatsal faaliyetlerde kadının gücünü de faydalı olacağını düşünüyoruz her şeyden önce.  Çok keyifli bir saygı olacak. Van'da ilk olacak ve bundan sonra devamı gelecek. Sayın rektörüm biliyor. Bundan önce bir organizasyonda biz ortak çalışma yaptık. Hematoloji bölümünde yatan çocuklarla ilgili bir çalışmaydı. Yaklaşık orada 20 bin lira para toplandı. Biz bundan sonra iyilik için bir araya gelmeyi düşünüyoruz ve devamı olacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

VALİ BALCI: "KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ YER DAHA DA GÜZEL OLUYOR"

Daha sonra söz alan Van Valisi Balcı, kadınları çok önemsediğini belirterek, "Kadının gücü Türkiye'nin gücü demek. Kadının gücü, Van'ın gücü demek. Kadının aklından, zekasından yararlanan, toplumdan her zaman ilerler, gelişir, yükselir ve yücelir. Şehrimizin imarında, ihyasında, inşasında, Vanlı hemşerilerimizin huzur, refah, esenliklerinin sağlanmasında Vanlı kadınların çok büyük rolü var. İl Valisi olarak kadınlarımızın her zaman yanındayım. Onların ürettiklerinin ve yaptıklarının farkındayım. Kendileri Van'ımız için, Türkiye'miz için hepsi bir değer üretiyorlar. Onları ben çok önemsiyorum.

Çok kıymet veriyorum. Hele bir de resim sanatıyla uğraşınca daha bir değerli. Ayrıca sanatla evet. iyileştiriyoruz diyorsunuz. Benim çok sevdiğim bir tanım var. Sanat böyle iyilik, güzellik, adalet, merhamet duygusunu yaygınlaşması için Allah'a yapılan bir dua. Biz idareciler olarak işimiz hayatı ve yaşamı kolaylaştırmak. Hayatı ve yaşamı kolaylaştırırken insanların önündeki yer alan maddi ya da manevi engellerin ortadan kaldırılmasına çalışmak. Yani il valisi olarak yaparken bunu yapıyoruz. Biz hayatı yaşamı kolaylaştırırken siz de hayatı ve yaşamı güzelleştiriyorsunuz.

Kadının elinin değdiği yer daha da güzel oluyor. Daha zarif oluyor. Dediğim gibi kadınlarımızı önemsiyorum. Onların çalışmalarını, değerlerini önemsiyorum. Kadınlarımızın da her zaman yanındayım. Değer üreten memleketimizi, milletimizin ilerlemesi, yükselmesi, yücelmesi için canla başla çalışan, hayatın her alanındaki kadınlarımızın, eğitim sektöründen, sağlık sektörüne olsun, güvenlik sektöründen iş kadınlarına kadar olsun. Tarlada çalışan çiftçi kadınları kadar hepsi Türkiye'miz, Van'ımız için değer üreten kıymetli insanlar. Kadınların Türkiye'nin geleceğinde önemli rollerinin olduğuna inanan biri olarak, her zaman kadınların yanındayım" ifadelerini kullandı. Kurdele kesiminin ardından, Vali Balcı ve beraberindekiler resim sergisini gezerek, yapılan eserler hakkında bilgi aldı.

Vanlı kadınlardan resim sergisi