Vanspor, 6 hafta sonra galibiyetle tanıştı

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden ve 6 haftadır galip gelemeyen Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor’u Harun Kavaklıdere ve Mert Örnek’in golüyle rakibini 2-1 mağlup ederek, haftalar sonra galibiyetle tanıştı.

SPOR 26.10.2024 16:05:00 0
Vanspor, 6 hafta sonra galibiyetle tanıştı
Tarih: 26.10.2024 16:11

Son haftalarda ortaya koyduğu kötü futbolla eleştirilerin odağı haline gelen Vanspor, deplasmanda karşılaştığı Ankara Demirspor’u 2-1 mağlup ederek, üzerindeki ölü toprağını attı. Başkent temsilcisi karşısında maç boyunca etkili bir futbol ortaya koyan ve birçok önemli gol pozisyonundan faydalanamayan Vanspor, 56. dakikada Harun Kavaklıdere’nin penaltıdan kaydettiği golle ve 63. dakikada Mert Örnek’in güzel golüyle rakibini 2-1’le geçmeyi başardı.

Ligin ilk haftasında konuk ettiği Belediye Derincespor'u 2-1'le geçen, ikinci haftada deplasmanda Nazillispor'u ise 3-0 mağlup eden Vanspor, akabinde oynadığı Giresunspor, Elazığspor, Menemen FK, Aksarayspor, Arnavutköy Belediyespor ve Erbaaspor maçlarında galibiyetle tanışamamıştı.

Tüm gözlerin çevrildiği maçta Van temsilcisi, güçlü rakibini mağlup ederek ligdeki üçüncü galibiyetini almış oldu. Vanspor, Ankara Demirspor karşısında aldığı galibiyetle puanını 12’ye yükseltti.

Ev sahibi Ankara Demirspor, Abdul Fettah Kaldırım teknik sorumluluğunda sahaya; Deniz Kök, Furkan Işıkdemir, Kadir Kaya, Muhammet Yeşil, Okan Deniz, Tolunay Artuç, Burak Yamaç, Kerem Hakan Vapurluoğlu, Oğuzhan Efe Yılmaz, Güney Tutcuoğlu ve Erkul Küçük onbiri ile çıktı.

Konuk Vanspor ise, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda sahaya; Kurtuluş Yurt, Medeni Bingöl, Burak Kavlak, Onur Özcan, Ahmet Eren, Erdem Seçgin, Eyüp Akcan, Muhammed Ali Doğan, Harun Kavaklıdere, Mert Örnek ve Fuat Bavuk onbiri ile çıktı.

TCDD Ankara Demirspor Stadyumu'nda saat 14.00’te başlayan karşılaşmayı, Mertcan Erölmez, Kerem İlitangil, Cihad Buyurgan ve İbrahim Elmas hakem dörtlüsü yönetti.

Maçta ilk yarı golsüz sona erdi.

Van temsilcisi 56. dakikada Harun Kavaklıdere'nin penaltıdan kaydettiği golle 1-0 öne geçti.

63. dakikada Vanspor Mert Örnek'in kaydettiği golle 2-0 öne geçti.

85. dakikada Ankara Demirspor, Furkan Işıkdemir’in kaydettiği golle durumu 2-1 yaptı.

Başka gol ve önemli atak olmayınca Vanspor sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ