Vanspor kader maçına çıkıyor

Vanspor kader maçına çıkıyor

SPOR 20.04.2024 11:25:00 0
Vanspor kader maçına çıkıyor
Tarih: 20.04.2024 11:26

 

Temsilcimiz Vanspor, ligde son 3 haftaya girilirken, yarın saat 15.00'te deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşı karşıya gelecek. Kırmızı siyahlı ekip bu maçı kazanıp, liderin de puan kaybetmesini bekleyerek, şampiyonluk ipini göğüslemeyi arzu ediyor.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden ve Çarşamba günü sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden Vanspor, yarın saat 15.00'te deplasmanda Beyoğlu Yeni Çarşı ile karşı karşıya gelecek. Lider Esenler Erokspor ile üçüncü sıradaki Bucaspor'un karşı karşıya geleceği haftada, Van temsilcisi Beyoğlu Yeni Çarşı'yı mağlup ederek, lider Esenler Erokspor'un ise Bucaspor karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Vanspor yarın saat 15.00'te karşılaşacağı Beyoğlu Yeni Çarşı'yı mağlup etmesi ve lider Esenler Erokspor'un ise Bucaspor'a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk yolunda önemli bir eşiği aşmış olacak ve liderlik koltuğuna oturma şansı elde edecek.

Kırmızı- Siyahlı takım kalan 3 maçını kazanması halinde, şampiyon olabilmek için lider Esenler Erokspor'un bir maçta takılmasını bekleyecek. Yarın güçlü rakibi Bucaspor'a konuk olacak olan lider Esenler Erokspor'un, bu maçta puan kaybetmesi bekleniyor.

Lider Esenler Erokspor ile arasında 2 puan fark bulunan Van temsilcisi, yarın saat 15.00'te deplasmanda oynayacağı zorlu mücadele rakibi mağlup ederek, önemli 3 puanı hanesine yazdırmak istiyor.

Erteleme maçında Ankaraspor'u 2-1 mağlup eden ve şampiyonluk yolunda önemli 3 puanı hanesine yazdıran Kırmızı- Siyahlı takım, bu çıkışını Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında sürdürmek istiyor.

Ligde son 3 haftaya girilirken, hata yapmak istemeyen Vanspor, zorlu rakibini İstanbul'daki Vanlıların da desteğiyle mağlup etmenin hesabını yapıyor.

Son olarak Ankaraspor maçıyla birlikte ligdeki 22. galibiyetini alan Vanspor, 72 puanla ikinci sırada yer alıyor. Ligde oynadığı 33 maçta 22 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Van temsilcisi, bu periyotta attığı 55 gole karşılık kalesinde 33 gol gördü.

İkinci devrede oynadığı 15 maçta, 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrılan ve bu periyotta 38 puan toplayan Vanspor, bu istikrarlı gidişatını Beyoğlu Yeni Çarşı karşısında sürdürmenin hesabını yapıyor.

Bu kapsamda hafta boyunca Şahabettin Özarslaner Spor Tesisleri'nde, Ümit Bozkurt teknik sorumluluğunda Beyoğlu Yeni Çarşı maçının hazırlıklarını yoğun bir tempoda sürdüren Kırmızı- Siyahlı takım, 46 puanla sekizinci sırada bulunan rakibini mağlup ederek, çıkışını sürdürmek istiyor.

Yarın saat 15.00'te oynayacağı maçı kazanmak isteyen Van temsilcisinde tek hedef galibiyet. Ligde oynadığı 33 maçta 22 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor 72 puanla  ikinci sırada yer alırken, oynadığı 33 maçta 13 galibiyet, 7 beraberlik ve 13 mağlubiyet alan Beyoğlu Yeni Çarşı ise 46 puanla sekizinci sırada yer alıyor.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda yarın saat 15.00'te başlayacak olan karşılaşmanın kıran kırana geçmesi bekleniyor.

Zorlu mücadeleyi; Levent Gümüşdere, Volkan Esen, Hüseyin Can ve Emre Küçük hakem dörtlüsü yönetecek.

GRUPTAKİ DİĞER MAÇLAR…

Grupta oynanacak diğer karşılaşmalarda 74 puanla liderlik koltuğunda bulunan Esenler Erokspor, deplasmanda 69 puanla üçüncü sırada bulunan Bucaspor ile karşı karşıya gelirken, 65 puanla dördüncü sırada bulunan 1461 Trabzon FK ise Adıyaman FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

58 puanla beşinci sırada bulunan Yeni Mersin İdmanyurdu, Altınordu'ya konuk olurken, 56 puanla altıncı sırada yer alan Ankaraspor ise haftayı BAY geçecek.

Karacabey Belediyespor deplasmanda Nazilli Belediyespor'la karşı karşıya gelirken, Ankara Demirspor ise sahasında Diyarbekirspor ile 3 puan mücadelesi verecek.

Kırklarelispor, Kırşehir Futbol Spor Kulübü deplasmanına giderken, Afyonspor Kulübü ise Bursaspor'a konuk olacak.

Grupta düşme potasını yakından ilgilendiren maçta Serik Belediyespor sahasında Zonguldak Kömürspor'la karşı karşıya gelecek.

VAN BÖLGE GAZETESİ: HACI YILMAZ