Vanspor'da ciddi kararlar alınmalı

Vanspor'da ciddi kararlar alınmalı

VAN 21.10.2024 15:22:00 0
Vanspor
Tarih: 21.10.2024 15:23 Güncelleme: 21.10.2024 15:32

Bugün çok eleştiri yapmaktan ziyade, bence herkes bu saat itibariyle neler yapılabilir, bu takım bu kötü gidişattan nasıl kurtulur diye kendi düşüncelerini yazarsa belki birimizin yazacağı bir cümle takımın kendini bulmasına, başarısızlığın yok olmasına vesile olabilir diye düşünüyorum. Hepimiz takımı yerden yere vursak zararı yine bizedir. O yüzden ben de kendi düşüncelerimi bu köşe yazısında dile getirmek istedim.

Çok para harcandı, başarı gelir diye bir kaide yok. Çok parayla değil, az parayla ama işin ehlileriyle yola çıkılırsa başarı gelir. Sezon başından beri yazıyoruz. Vanspor'da para var ama işi bilen işin ehli futbol aklıları yok diye.

İşte bugün gelinen nokta da bunu gösteriyor. Bu başarısızlığın en büyük nedenlerinden biri budur. Eğer bu parayla iyi bir ekiple yola çıkılsaydı, duygusal davranılmasaydı bugün bu takım istenilen noktada yerini almış, hedefine doğru şaha kalkmış olacaktı.

Bugün Vanspor, Erbaaspor galibiyetiyle çıkışa başladı diye yazmak isterdim. Ne yazık ki Vanspor grubun zayıf takımı Erbaaspor mağlubiyetiyle düşüşe devam etti. Sen gel grubun en pahalı takımını kur, kendi sahanda grubun belki de en zayıf takımına mağlup ol. Tek kelimeyle elbette ki bu rezalettir.

Giden hocanın yerine kurtarıcı olarak getirilen hocanın iki sezon şansı tuttu ama bu sezon tutmadı, tutmaz da… Çıktığı 3 maçta 8 puan kaybı yaşayan bu teknik kadroyu kim neye göre tavsiye etti bilmem ama bizler bununla olmaz dedik. Bununla yürümez diye yazdık. Ne yazık ki dinleyen olmadı.

Kurtarıcı diye getirildi, kurtardı mı takımı? Aslında kurtarmadı, batırdı. Bu yetmezmiş gibi birde dışarıdan sportif direktör getirdiler. Bu da yanlış. Hem de büyük yanlış. Bunları kim neye göre getiriyor, bu akılları kim veriyor, bu tavsiyeleri kim yapıyor anlamış değilim. Bunu ancak ve ancak futbol bilgileri kıt ve dar pencereden bakanlar yapar. Hedefine geniş açıdan bakan bunu yapmaz. Bu takımın geldiği konum içimizi acıtıyor. Yazık değil mi?

Erbaaspor maçı sonrasında stat da hem teknik kadro hem de yönetim istifa sesleri yankılandı. Yankıya cevap, Kulüp Başkanı Erol Temel'den geldi. ‘Biz buradayız. Vanspor'u şampiyon yapacağız’ dedi. Sayın Temel şahsınızın samimiyetine, iyi niyetine inanıyorum. Ancak para var ama ekibiniz yok. Açık ve net yazıyorum. Bu teknik kadro, sportif direktör, papaz futbolcular gitmedikçe ve bu işi bilen bu işin ehli kişiler yönetimde yer almadıkça bu takım asla ve asla dikiş tutmaz.

Zaten sezon başı hep hatalar yapıldı. Bari bu kötü süreçte hata yapmayın ki takım fazla zarar görmesin.  Şampiyonluğa oynanması beklenen takım ne yazık ki atılan yanlış adımlar sayesinde averaj takımı oldu. Yazık değil mi? Bu kadar maliyetli bu takım nasıl bu hale geldi? Bunu sorgularsanız dediklerimiz ortaya çıkar.

Ligin 8. Haftası geride kalırken, grubun lideri 22 puanla Menemenspor yoluna deva metti. Temsilcimiz Vanspor’un ise çöküşe devam ederek liderle arasındaki puan farkı 13'e çıktı ve 10. sıraya kadar geriledi. Bu çöküş devam eder mi? Eğer bugün itibariyle Kulüp Başkanı Erol Temel, duygusal davranmayıp ciddi kararlar alarak, yönetim ve teknik kadro bazında gerekli değişimleri yapıp, takım kadrosunda papaz futbolcuları kadro dışı bırakıp, işi bilen bir ekip oluşturursa, kötü gidişata dur diyebilir.

Aksi takdirde bu kötü gidişat aynen devam eder. Önümüzde Ankara Demirspor maçı var. Erbaaspor gibi zayıf bir takımı kendi sahasında geçemeyen Vanspor, deplasmanda Ankara Demirspor'u bugün ki haliyle geçemez. Ancak ve ancak taze kanlarla, taze heyecanlarla ve değişimlerle kısacası Kulüp Başkanı Erol Temel'in atacağı ciddi ve kararlı adımlarla geçebilir.