MEHMET BİLİCİ


MAKAMINDA ZİYARET, İADEİ ZİYARET...

MAKAMINDA ZİYARET, İADEİ ZİYARET...


   Son zamanlarda sosyal medyada bir furya başladı. Her türlü sosyal paylaşım sitelerinde bu türden paylaşımları görmekten kına geldi hepimize. Her kes işi gücü bırakmış sabah akşam birlerini makamında ziyaret edip resim paylaşma yarışında sanki. Efendim şu başkanı makamında ziyaret ettik, şu müdürü makamında ziyaret ettik vb. Boy boy resimler sitelerde dolaşıp duruyor. Ya Allah aşkına vaz geçin bu gösteriş tafrasından. Bırakın bu insanlar görevini yapsın. Memlekette insanların sorunları her geçen gün katlanarak artarken böylesi bir fanteziye ihtiyaç yok.

   Hele kurum müdürü arkadaşlara ne demeli. Onlarda sanırım bu işten pek şikayetçi değiller. Birileri aracılığı ile reklamlarını yaptırıyorlar. Sosyal medya aracılığı ile yukarılara bakın ben halktan kopuk bir idareci değilim resmi çizmeye çalışıyorlar. Arkadaşlar o resmi vicdanınıza çizin gerçekten size ulaşıp derdini anlatması gereken insanlara kapılarınızı açın randevu verin. Göreceksiniz Her şeyin çok daha iyi olduğunu.  Tabiki dostlar birbirini ziyaret edecek, resim de çekinecek. Ama bu resimleri insanların gözüne sokar gibi “ MAKAMINDA ZİYARET ETTİK, IADE ZİYARET ETTİK “ yarışına dönmesin.

    Makam sahipleri ve siyasiler; Ülkemizde gerçek anlamda sosyal adaletin, ayrımcılığın,  adam kayırmanın, son bulması için sizlere büyük görev düşüyor.  Bu görevi yerine getirebilmeniz  için fotoğraf makinalarının deklanşörü yerine ,mazlumların yüreklerine dokunarak , samimiyetinizi en üst makam olan Allah a gösterebilirsiniz.

Kapılarınızı halka gerçek anlamda açın. Onların mensubu oldukları siyasi partilere rahatlıkla gelip meramlarını anlatabilmelerine fırsat verin. Böylelikle hem halkınıza, hem de partinize daha iyi hizmet etmiş olursunuz.

   Kurum müdürü arkadaşlarda aynı şekilde; bütün gün bugün  makama kim gelecek resim çekecek diye beklemekten kurtulun.  Sorumlu olduğunuz halka karşı görev ve sorumluluk duygunuzu unutmayın... Resim çekmeye gelene değil, derdini anlatmaya gelenlere öncelik verin. Birbirinize iadei ziyaret tiyatrosundan da vaz geçin.  UNUTMAYIN O MAKAMLAR HALKIN !!! KİMSELERE BAKİ DEĞİL...