MEHMET BİLİCİ


KILIÇTAROĞLU'NA NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR..

KILIÇTAROĞLU'NA NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR..


KILIÇTAROĞLU'NA NEDEN KARŞI ÇIKILIYOR..

Son zamanlarda ülke gündemine oturan 2023 seçimleri halkın en önemli meselelerinden biri haline geldi. Lakin yarışacak olan iki takımdan birinin adayı belli. Recep Tayyip Erdoğan Cumhur ittifakının alternatifsiz tek adayı olmasına rağmen, millet ittifakı diye bilinen siyasi yapının adayı hala ortalarda yok. Önceki seçimlerde de Ekmelleddin İhsanoglu, Muharrem İnce gibi parti lideri olmayan adaylarla seçime girildi. Sonuç maalesef hüsranla sonuçlandı. Yaklaşık on partinin bir araya gelerek oluşturdukları millet ittifakının liderleri neden bu yarışta aday olmak istemiyorlar. Bu partiler tek başına bu ülkeyi yönetmek amacıyla kurulmadılar mi? Bu partileri kuran liderler hep birlikte Cumhurbaşkanı nin bu ülkeyi yönetmediğini , kendilerinin bu işi daha iyi yapacaklarını söylemiyorlar mi? O halde bu millet ittifakının liderleri neden cumhurbaşkanı olmak için kendilerinin de aday olduklarını topluma deklare etmiyorlar.

Belkide bizler küçük ortağız bize düşmez ,çatısı altında toplandığımız büyük ortak liderinin hakkıdır diye düşünüyorlardı. Fikriyat buysa çıkın açıklayın deyin ki Kılıçtaroglu varken bize düşmez. Şayet o yoksa biz varız deyin artık. Ne hikmetse bu on lider bizler ülkeyi yönetecek yetkinlikte değiliz dışarıdan birini getirmemiz lazım der gibi sus pusturlar. Bizden iyi olan halk tarafından kabul gören biri olmalı. Madem sizler halk tarafından kabul görmediğinizi düşünüyorsanız o partilerin başında işiniz ne ? Genel başkanlık oyunu mu oynuyorsunuz ? Bekara karı boşamak kolay sanırım. Madem sizin evlenmeye niyetiniz yok, evlenmeye talip olduğunu her platformda dile getiren büyük abiniz Kılıçtaroğlu’nun adaylığına karşı çıkmayın. Bulduğu her fırsatta ittifak ortakları uygun görür ise ben varım diyor Kılıçtaroglu...

Yoksa sizde mi güven miyorsunuz büyük abiye? Adam en azından medeni cesaret örneği gösterip ben varım diyor. Ama sizlerden hiç birinizden evet abi senin hakkın , yanındayız diyen yok. İstanbul, Ankara, Bolu belediye başkanlarının çevresinde dolaşıp duruyorsunuz. Devlet yönetim tecrübesi olmayan bu başkanlar sizden iyiyse o halde bunları partilerinizin genel başkanı yapmayı yerinizi bunlara bırakmayı neden düşünmüyorsunuz? Sanırım genel başkan kalmayı Türkiye’nin ikbaline yeğliyorsunuz. Samimi olun artık hanginiz kendi parti koltuğunuzu bu belediye başkanlarından birine teslim edersiniz?

Ama seksenbesmilyonluk bir ülkeyi gözü kapalı bu insanlara teslim etmekte bir beis görmüyorsunuz. Onlarda olup ta sizlerde olmayan olağan üstü meziyetleri bizlere nasıl izah edeceksiniz. Her biriniz yıllardır siyasetin içinde ,farklı dönemlerde hükumetlerin yönetimlerinde görev almanıza rağmen; Bu yarışta ben de varım neden diyemiyorsunuz.

CHP Genel başkanı Kılıçtaroğlu genel kurulda aldığı oylarla partisinin başına tekrardan getirildi. Bu parti başkanı sadece genel başkan olarak kalsın diye mi seçildi diye merak ediyorum. Muhtemelen sayın Kılıçtaroğlu’da aynı konuda benimle hem fikir. Parlamenter sistem olmuş olsa CHP bu ülkede en çok oyu alıp hükumet kurma görevini almış olsa, kendisine seninki buraya kadar sen genel başkan olarak kal başbakanlığa halk tarafından kabul görecek birini bulacağız mi diyecektiniz ?

Bir araya gelip millet ittifakı diye bir yapı oluşturan liderler şunu bilmenizi isterim ki bu ülkenin yönetimi için ben de talibim diyemediğiniz müddetçe bu halk ne size nede sizlerin kendinizden üstün görüp dışarıdan devşirdiklerinize pirim vermeyecektir.