MEHMET BİLİCİ


VAN VALİSİNİ BULDU...

Tek derdimiz bu şehrin kangrenleşen sorunlarıdır.


 

   Valiler kararnamesi sonrasında Van Valiliğine görevlendirilen Dr.Ozan Balcı’ ya önceki yazımızda hoş geldiniz diyerek Van şehrinin dağ gibi büyüyen, çözüm bekleyen sorunlarını yazmıştık.

   Kendilerinin daveti üzerine, bugün yazarlar ve şairler olarak toplantıya katıldık. Bu toplantı önceki alışık olduklarımızdan çok farklıydı. Farkı ne miydi? Bizler konuştuk kendileri bizi nezaketle dinlediler.  Emri vaki konuşma ve benlik merkezli bir üslup yoktu. Muhataplarına verdiği değer, kendinin doluluğunun en bariz göstergesiydi...Yaklaşık üç saat süren bu istişare toplantısı bitince şuna kanaat getirdim. Van Valisini buldu...

   Kıymetli hemşerilerim; ilin sorunlarına vakıf olmasına rağmen birde bu kentin değerlerinin fikirlerine baş vuran valimiz ile ilgili gözlemlerimi maddeler halinde şöyle sıralayabilirim ;

  1. Gününü doldurmak için değil, hizmet etmek için gelmiş.
  2. Yükselmek,  yukarılara şirin görünmek çabasında değil.
  3. İşi ağırdan alıp zamana yayan valilerden değil, bilakis bu tür davranışlardan hoşnut olmayan çözüm sonuç odaklı bir vali.
  4. Bölgenin çocuğu olduğundan ve de bu bölgelerde uzun süre görev yaptığından dolayı  değer yargılarına hakim.
  5. Eğitim, Sağlık, istihdam konularında ili markalaştırma projeleri muhteşem.
  6. Halkından korkmayan , onlarla birlikte olmaktan imtina etmeyen bir samimiyet. (Valiliğin önündeki barikatları kaldırması bunun göstergesi.)
  7. Bilgi, birikim ve donanım konusundaki yetkinliğini öz geçmişini okuyunca sizlerde göreceksiniz...

Her zaman bu şansı yakalama fırsatı bulamayabilirsiniz. Bu denli görev aşkıyla Van halkına hizmet etmek için gelen bir mülki amire sahip çıkmak yanında olmak ,daha iyiye ulaşmak için  bizlerin tek çözüm yoludur. Ebetteki karalamak isteyen , bu şehrin üzerindeki kara bulutların gitmesini istemeyenler olacaktır. Bu şer grupları icraatları çarpıtarak gündem konusu yapmaktan geri durmayacaklardır. Bizim onlarla herhangi bir alıp veremeyeceğimiz yoktur. Tek derdimiz bu şehrin kangrenleşen sorunlarıdır.

Çözüm içi gelen Valimize destek olalım. Ne dir bu destek ? O na güvenelim, kendi menfaatlerimizi kentin menfaatlerinin önüne koymayalım. Art niyetlilere pirim vermeyelim. Gerisini inanıyorum ki bu şehrin sakinlerinden  uluşturacağı çözüm komisyonları aracılığı ile Sayın Valimiz yapacaktır. Muvaffakiyetler dilerken ,marka şehrin ayak seslerini şimdiden duyar gibiyim..

Mehmet Gölgül
28.06.2022 23:35:49
Hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan dilerim. Gerçekten sizin gibi değerli yazar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte hareket eden bir bürokrat ihtiyaç duyulan güven ve istikrar abidesi olarak anılacak demektir. Allah bu yolda kıymetli valimize ve yanında bulunan ona bu hizmetleri yapma yolunda destekçileri kim olursa olsun güzel yad edilecekler bilmelerini isterim. Adil olan mülki amir halkla birlikte çok güzel şeyler yapacak. Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla hareket etmelerini Allah cc dan niyaz ederiz Van halkı olarak. Van halkı hizmetlerin en güzeline layık ve ihtiyaçkârdır. Sizin nezdinizde sayın Valimize hoş geldin başarılar diliyorum. Saygı sevgi hürmetler sunuyorum selamette olun İnşallah.