MEHMET BİLİCİ


BAŞKA TÜRKİYE YOK...!

BAŞKA TÜRKİYE YOK...!


BAŞKA TÜRKİYE YOK...!

   Dünyanın en kilit noktasında bulunup eşsiz bir doğa güzelliğine sahip yurdumuzun kıymetini bilelim. Tarih boyunca gözü bu topraklarda olan dış mihraklar her dönemde farklı entrikalarla bu cennet vatana sahip olma heveslerinden vaz geçmediler, geçmeyeceklerde.. Bir dönem oluşturdukları haçlı zihniyet ordularıyla üzerimize gelenler, Çanakkale’de, Dumlupınar’da gerekli dersi aldılar. Bizleri tankla, tüfekle alt edemeyeceklerini anlayınca farklı hesaplar yapmaya başladılar.. Sağcı, solcu diye kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştılar. Sonrasında Sünni alevi  meselesi. Ardından Kürt, Türk kavgası. Bunlar sizce birer zaman tüneli tesadüfleri miydi? Bu konuda hiçte iyimser olacak değiliz.

   Bu mihraklar Osmanlının hasta adamının yeniden hayat buluşunu yakinen takip ediyorlar, bundan da büyük endişe duyuyorlar. Hasta adam iyileşmemeli ayağıya kalkmamalı. Yatalak bir  aciz olarak onlara muhtaç olmalı. Onlar müsaade etmediği müddetçe konuşmamalı el divan durmalı. Bunun en kolay yolu bu halkları türlü senaryolarla birbirine kırdırmak.  Sevgi, saygı ve değer  yargılarını ellerinden almak. Bilmedikleri bir şey var ki biz her zaman küllerinden doğan;  Bir ölüp, bin dirilen bir milletiz.

   Son zamanlarda ülkenin gündemini meşgul eden bu mafya devlet ilişkilerini tabiki hiç bir şekilde tasvip etmiyoruz. Tabi bu konuda yanlışı olanların kanunlar karşısında yargılanıp hesap vermesi elzemdir. Lakin bu tür olaylarda ülkenin varlığı ve dirliği söz konusuysa birlik olup Türkiye Cumhuriyeti ‘ nin bekası için aynı safta olmamız gerekir. Hükümetler gelip geçicidir. Lakin başka Türkiye yoktur. Gidebileceğimiz   başka vatanda yoktur. O sebeple devlet erkanı başta olmak üzere her görüşten insanımızın böylesi hassas dönemlerde birlik olması gerekir. Kol kırılır yen içinde kalır. İçteki ve dıştaki  salyalıların  iştahını kabartmamalıyız. 

   Muhalefet bu tür olaylarda iktidar olma hevesiyle nefsani davranmamalıdır. İktidar muhalefet liderlerine karşı daha şeffaf olmalı. Halk her platformda aydınlatılıp bu tür oyunlara karşı uyanık olmaları sağlanmalı. Gaflete kapılıp bu hükümet gitsin de kimin ne hesabı varsa gelsin görsün diye düşünenler yağmurdan kaçarken doluya tutulma sözünü unutmamalılar.  Ülkemiz üzerinde hesabı olanların bizlerin dostu olmayacağını tarihin her evresinde görmüş ve yaşamış bir millet olarak diyoruz ki. Mesele memleketse  gerisi teferruattır. Bu topraklara canını adayan bir ecdadın torunları olarak bütün dünyaya mesajımız net . Oyunlarınız tutmadı tutmayacak , İstesenizde, istemesenizde Türkiye Cumhuriyeti gümbür gümbür geliyor.