İstanbul basınında Van’ın bilinmeyen yanları anlatıldı

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) üyeleri, Doğu Anadolu Bölgesi Kültür Gezisinde Van’ın birçok tarihi yerlerini ve güzelliklerini görüp İstanbul basınında da bu güzelliklere yer verdi.

VANGÖLÜ TV 30.08.2022 13:20:00 0
İstanbul basınında Van’ın bilinmeyen yanları anlatıldı
Tarih: 30.08.2022 13:20

VANGÖLÜ TV ÖZEL

GAZETECİLERİ KİM AĞIRLADI?
Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fuat Toner, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Aslan, Gazeteci – Yazar Baki Karaca, Van Gölü TV kurucu ortağı Gazeteci Ziya Türk gelen Gazetecileri ağırladı.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (AYGAD) üyeleri, Doğu Anadolu Bölgesi Kültür Gezisinde Van’ın birçok yerini ziyaret etti.

Basın mensupları, Kız Kalesi Seyir Tepesi’nde yumurtalı kavurma, murtuğa, kavut gibi yöresel tatların servis edildiği Van Kahvaltısı ile güne başladı.

Gün boyu Van’ın eşsiz güzelliklerine şahit olan Gazeteciler, Van’ı çok beğendiklerini ve şekilde bulmayı ummadıklarını söyledi.

Van’ın Birçok tarihi yapısını gezen Gazeteciler Van’ı İstanbul basınında şu şekilde yer verdi.

Pendik Gazetesi’nde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi;

 “Van doğasıyla ve sahip olduğu köklü geçmişiyle kültür turizmi açısından önemli şehirler arasında yer alıyor.

“VAN SADECE VAN KEDİLERİNDEN İBARET DEĞİLMİŞ”
Van sadece Van kedilerinden ibaret değilmiş; İranlı turistlerle dolu olan Edremit Kent Meydanı, Ermeni Kilisesi, Millet Kıraathanesi, bozulmamış doğası ve temiz suyu ile Akdamar Adası, kalesi kilimleri, kahvaltısı…” ifadelerine yer verildi 

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...


 


Haber Kaynak : Van Gölü TV