Selçuk, “Van’da yaklaşık 47 girişimci fikri var ama çok az yatırımcımız var”

Van'da teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında geliştirilen projelerin tanıtıldığı "Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi" yapıldı.

VANGÖLÜ TV 5.08.2022 17:36:00 0
Selçuk, “Van’da yaklaşık 47 girişimci fikri var ama çok az yatırımcımız var”
Tarih: 05.08.2022 17:36

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Van İş Geliştirme Merkezince (İŞGEM), Uluslararası Buluşçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), İslam Ülkeleri Arası Bilim ve Teknoloji Parkları Ağı (INSTP) ve Van Teknokent işbirliğiyle yerli ve yabancı yatırımcıları bölgeye çekmek için başlattığı yatırım programına Kanada, İran, Hollanda, Lübnan, ABD ve Türkiye'den 46 girişimci başvurdu. Teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarında projelerin tanıtımı için Uygulama Oteli Konferans Salonunda "Uluslararası Girişimci ve Yatırımcı Zirvesi" gerçekleştirildi. Van İŞGEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Selçuk Vangölü TV mikrofonuna zirve ile ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

SELÇUK, “BURADAKİ AMACIMIZ VAN’A ULUSLARARASI ANLAMDA YATIRIMCI VE GİRİŞİMCİ ÇEKMEKLE BİRLİKTE YATIRIM YAPTIRMAKTIR” 
Zirve bilindiği üzere uluslararası olup Türkiye’de ve ilimizde ilk defa uygulanan bir olay. Buradaki amacımız Van’a uluslararası anlamda yatırımcı ve girişimci çekmekle birlikte yatırım yaptırmaktır. Bu yatırım amacı hem istihdamı artırmak hem ülkenin hem de ilimizin geleceğini daha da ileri boyuta taşımak için yaptığımız bir çalışma. Bu çalışmayı yaparken biz İŞGEM olarak tek başımıza böyle bir organizasyonda içerisinde olmak çok büyük sıkıntılar olabileceği düşüncesi ile diğer paydaşlarımızı da aldık. Paydaşlarımız Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB ve Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve DAKA onlarla beraber bir organizasyon yaptık. 

SELÇUK, “18 ÜLKEDEN 300 TANE BAŞVURU ALDIK” 
Yaptığımız çağrılar sonucunda 18 ülkeden 300 tane başvuru aldık. İnanılmaz bir talep geldi. Bu talepleri karşılayabilmemiz için de 18 tane değerlendiricimizle yaklaşık bir ay boyunca değerlendirme sonucunda 46 projeye ulaştık. Bu 46 projede de 5 tanesi seçici komite ile 46 projenin ilk 3’nü seçtik. İnşallah bu organizasyon sonunda ilk 3’üne de ödül vereceğiz. 1.2.ve 3’müz olacak onlarda altın, bronz ve gümüş madalyayla ödüllendirilecek. 

SELÇUK, “ YATIRIMCI KURULUŞLARA GÖNDERDİĞİMİZ DAVETİYELER SESSİZ KALDI”
Van’da bu gibi etkinliklerin olması çok güzel. Keşke Van’da ki diğer paydaşlarımızda bizler gibi düşünüp sahip çıksa. Yatırımcı kuruluşlara gönderdiğimiz davetiyeler herhâlde biraz sessiz kaldı ki buraya pek yatırımcı çekemedik. En büyük sıkıntımız o. Bütün girişimciler geldi. Yaklaşık 47 girişimci fikri var ama çok az yatırımcımız var. Girişimcileri, yatırımcılarla buluşturmamız gerekiyor. Bundan sonra yapacağımız organizasyonlarda yatırımcılara daha çok önem vermemiz gerektiğin düşünüyorum. Sadece proje fikrini buraya getirip sergilemek güzel ama bunu yatırım haline getirmemiz gerekiyor.  Burada çok fazla yatırımcı bulamıyoruz.

SELÇUK,  “ÜNİVERSİTEDE VE OKULLARDA GİRİŞİMCİLİĞİ ALTERNATİF OLARAK ANLATMAMIZ GEREKİYOR”
 Genç girişimcinin olması için özellikle üniversitede ve okullarda girişimciliği alternatif olarak anlatmamız gerekiyor. Girişimcilere devlet desteğinin daha fazla olması lazım. Örneğin eğer bir kredi açılacaksa gençler  %90 yararlanmalı, diğer insanlar % 50 yararlanmalı buna benzer bir çalışma içerisinde olması daha doğru olur diye düşünüyorum. 

Kaynak: Vangölü TV

Video geliyor...


Haber Kaynak : Van Gölü TV