Van halkı yerli yünü tercih ediyor

Türkiye’nin en geniş mera alanına sahip Van’da özellikle küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaygın olarak yapılıyor. Küçükbaş hayvanların temizlenmesi ve daha fazla verim elde edebilme adına çeşitli bakımlar yapılıyor.

VANGÖLÜ TV 19.08.2022 16:52:00 0
Van halkı yerli yünü tercih ediyor
Tarih: 19.08.2022 16:52

VANGÖLÜ TV ÖZEL
Koyunların temizlenmesi, serinlemesi ve besicilikten elde edilen gelirin artırılması için yünlerin kırkılması sezonu nerdeyse sona erdi.  Üreticiler, sıcaktan etkilenmemeleri için küçükbaş hayvanlarının kırkımını sağlarken, hayvanların daha sağlıklı gelişebilmeleri için kırkma yapıyor. Peki, bu aşamadan sonra kırkılan bu yünler nerelerde kullanılıyor ve kimler tarafından tercih ediliyor. Bizler Vangölü TV ekibi olarak uzun yılardır yün işi uğraşan esnaf Yusuf Bingöl ‘e sorduk.

İNGÖL, “YÜNLER KÖYLÜLER TARAFINDAN YIKANIP BİZE GETİRİLİYOR” 
Tam sezonu olmasına rağmen işlerin yoğun geçmediğini söyleyen Bingöl, “ şuan da yerli yünler köylüler tarafından yıkanıp bize getiriliyor. Van’ın yerli halkı,  yerli yünü tercih ediyor. Hem içinde yaşadığımız iklimden dolayı hem de yün daha kaliteli olduğu için bunu tercih ediyor. Bizler ithal yünü çok tercih etmiyoruz çünkü hem fabrika tarafından yıkanıyor hem de yıkama aşamasında birçok kattı maddesi ekleniyor. Bizler de bu yüzden tercih etmiyoruz ”dedi.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV